sunnuntai 30. elokuuta 2015

Popcult Day 23.8.2015


Popcult Day järjestettiin toista kertaa malmitalolla viime sunnuntaina. Innostuin lähtemään tänäkin vuonna paikan päälle, vaikka ohjelma saatiin tietää vasta samalla viikolla. Ohjelmat osoittautuivat kuitenkin todella hyviksi.

Päiväni alkoi liian aikaisin ottaen huomioon, että oli sunnuntai. Heitin Nagisa -cossin päälle ja lähdin ajamaan juna-asemaa kohti vain huomatakseni, että bensa oli melkein loppu. No pitipä käydä tankkaamassa, mistä syystä jouduin melkein juoksemaan junaan.


Malmitalolla ensimmäinen ohjelma mitä menimme seuraamaan oli avajaiset. Tai voiko sitä ohjelmaksi kutsua, kun se kestää ehkä kaksi minuuttia. Kerrottiin vain kunniavieraista ja photoshootpisteestä ja sitten pyydettiin ihmisiä poistumaan.

Joten ensimmäinen kunnon ohjelma mitä seurasimme oli Elina Rimpiläisen Cosplay- Miks tavikset ei tajuu? Ohjelmassa käsiteltiin median ja cosplayn suhdetta ja sitä miten ”tavallinen kansalainen” näkee cosplayn. Ohjelmassa oli todella hyviä pointteja ja esimerkkejä ja sain nauraa ihan liikaa. Paras ajatus mikä luennolta jäi käteen oli se, että cosplay näyttää aina harrastajaltaan ja osin siksi sitä on vaikea selittää ihmiselle, joka ei siitä alunperin mitään tiedä. Cosplayharrastajana pitäisi aina muistaa puhua harrastuksestaan skenen ulkopuoliselle oman näkemyksensä kautta tai sitten niin yleisellä tasolla ettei kuulija voi tehdä mitään omia johtopäätöksiä kuulemansa perusteella.

Klikatkaa kuva suuremmaksi ja lukekaa alaotsikkokin! 
Seuraavaksi menimme seuraamaan Iitu Ahosen ja Iida Hovénin luentoa Disney-klassikoiden jatko-osakarikoista. Ohjelma käsitteli sitä, miksi Disney -leffojen jatko-osat eivät melkein koskaan yllä alkuperäisen klassikon tasolle. Itse en ole hirvittävän montaa Disney-jatkista nähnyt, osittain juuri siksi, että olen kuullut niistä okeastaan vain huonoja arvioita. Eikä tämäkään ohjelma varsinaisesti kohottanut mielenkiintoani alkaa niitä katsomaan. Eikä sen ollut tarkoituskaan. Luennolla käytiin esimerkein läpi jatko-osien köyhiä juonikaaria, leffojen loogisuusvirheitä ja hahmojen kehittymättömyyttä. Jäin kuitenkin kaipaamaan luennolta jotain syvempää analyysia elokuvista. Nyt kaikki esimerkit jäivät vähän pintapuolisiksi tai sitten ei ollut esimerkkiä kertoa, jostakin yksittäisestä huomiosta. Muuten luento oli kyllä hauska ja kuuntelin mielelläni ohjelmanpitäjien kertomuksia katselukokemuksista.

Mufasa ;___; 

Viimeinen ohjelma mitä kävimme kuuntelemassa oli Minna ”Loviatar” Hiltulan Good evening Europe -Euroviisujen tausta, historia, kehitys ja fanikulttuuri. Minun kaltaiselleni euroviisufanille tämä oli juuri sopiva paketti. Ohjelmanpitäjä kävi läpi euroviisujen historiaa vuosikymmenittäin ja esitteli jotain katsomisen arvoisia kappaleita samalla. Tiesin noin puolet ohjelman sisällöstä jo valmiiksi, mutta sain myös paljon uutta mielenkiintoista nippelitietoa viisuista. En aiemmin esimerkiksi tiennyt, että nykyinen pisteenlaskujärjestelmä on suomalainen keksintö. Luento oli myös todella hauska ja viihdyttävä ja jäi sieltä muutama korvamatokin päähän soimaan loppupäiväksi.

Siis mikä ABBA?
Popcult Day oli jälleen hyvä paketti, josta löytyi yllättävän paljon mielenkiintoista ohjelmaa. Kiitos vielä päivän aikana olleille juttutovereille ja erityisesti Bogeylle. Oli kiva nähdä ja jutella :3.


Sorry, too lazy to translate this as it a convention post again :D. I visited a little con in Helsinki last Sunday. I cosplayed as Nagisa and had a great day.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti