torstai 10. syyskuuta 2015

Tracon X 5.-6.9.2015Tänä vuonna kymmenennen kerran järjestetty Tracon oli itselleni järjestyksessään neljäs Tracon ja kokonaisuudessaan conien määrässä ollaan 20:n paikkeilla. Tampere -talo alkaa siis jo tulla tutuksi ja sinne olikin todella ihana palata coneilemaan jälleen kerran, kun Traconissa sattui olemaan paljon itseä kiinnostavaa ohjelmaakin. Cosplayna minulla oli koko viikonlopun ajan Yona sarjasta Akatsuki no Yona, jonka tekovaiheita ja photoshootkuvia löytyy kahdesta seuraavasta postauksesta.Lauantaiaamuna lähdimme liikkelle kahdeksan aikaan ja ehdimme hyvin coniin vähän ennen kymmentä. Seisoimme pihalla ensin väärässä jonossa, joa osoittautui ovien avautumista odottaviksi. Onneksi tajusimme mennä hakemaan lipputeltalta rannekkeet pian. Cosplayn päälleheittämisen jälkeen kiertelimme Rosan @Phocidaex3 :n kanssa myyntipöytäsalia ja taidekujaa. Tällä kertaa ostokset myyntipöytäsalista jäivät pieneksi, ostin vain muutaman mangapokkarin. Päätimme myös syödä tässä välissä ja söinkin sitten ekat raamenini ikinä, josta tietysti unohdin ottaa kuvan. Tässä välissä aioin mennä hakemaan paikkalipun päivän cosplaykilpailuihin, mutta jono oli ihan tajuton. Pahimmillaan se kiersi sorsapuiston lähes kokonaan ympäri. Päätin yrittää uudestaan myöhemmin ja sainkin kolmen aikaan lipun vielä ihan hyvin.Ensimmäinen ohjelma, mitä menimme katsomaan oli Unreality -kuoron konsertti. Katsoimme jo etukäteen ohjelmalehtisestä, että nyt on kova settilista ja niinhän se olikin. Sovitukset olivat osuvia ja osa kappaleista aiheutti minulle kylmät väreet hyvällä tavalla. Parhaiten mieleen jäi Wolf's rain animesta tuttu Gravity ja Lord of the Rings ja Hobitti -elokuvista olleet kappaleet. Tämän jälkeen yritin mennä katsomaan BL:n eettisyys -luentoa, mutta se oli ihan täynnä siinä vaiheessa, kun paikalle ehdin.

Seuraavana ohjelmassa olikin luvassa lauantain cosplaykilpailut eli WCS-karsinta, parikisa ja pukudesign -kilpaliu. Vaikka paikkalippujonottajia oli ollut ihan kamalasti aiemmin, sali ei ollut silti tullut täyteen ja minunkin istumapaikkani lähellä oli monta tyhjää paikkaa. Yleisesti cosplaykisojen tasosta molemmilta päiviltä täytyy sanoa se, että taso oli ihan älyttömän korkealla. WCS-karsinnassa oli ihan tajuttoman hyviä pareja monta. En ymmärrä miten tuomarit sai edes päätettyä voittajan niistä kaikista. Voittajat kuitenkin todella ansaitsivat voittonsa. Onnea heille ja kaikille muillekin lauantain voittajille.

Cosplaykisojen jälkeen menin hetkeksi seuraamaan Älä pysähdy putkessa!- Kymmenen Traconia -ohjelmaa, mutta se osoittautui suhteellisen tylsäksi ja päätettiin lähteä aikaisemmin pois. Käväisimme myös Pottermiitissä muun coniseurani *MadnessCosplayn* kanssa, mutta päätimme pian lähteä hotellille valmistautumaan iltabileisiin.

Traconin iltabileitä olin jo odotellut monta kuukautta etukäteen, pääasiassa syystä YOHIO. Olen halunnut nähdä tämän ruotsalaisherran jo pitkään livenä ja vihdoinkin tuli siihen mahdollisuus. Yohion keikka oli todella mahtava ja olin ihan liian innoissani siitä. Heiluin, tanssin, lauloin, pompin ja huusin ja se oli hauskaa. Jäin vielä keikan jälkeen Rosan kanssa iltabileisiin, mutta lähdimme nukkumaan jo pian puolenyön jälkeen.

Sunnuntaiaamuna menimme takaisin Tampere-talolle kymmeneksi ja tällä kertaa päätimme jonottaa cosplaykisapaikkalippuja, vaikka jono olikin jo hieman ennen kymmentä suhteellisen pitkä. Jono kuitenkin liikkui yllättävän nopeasti ja pian pääsimmekin kiertelemään myyntipöytäsalin ja taidekujan sekä pelaamaan rytmipelejä hetkeksi ennen sunnuntain cosplaykisoja.

Sunnuntaiaamu ja väreihin sopiva omppuhotelli


Mainitsinkin jo aiemmin kuinka mahtava taso cosplaykisoissa oli tänä vuonna ja se näkyi myös sunnuntain NCC-karsinnoissa ja esityskisassa. Esityskisassa oli todella monta törkeän hyvää esitystä ja voiton vienyt SNK-ryhmä Rintamasuunta oli kyllä mahtava koreografioineen ja tunteiden herättäjänä. Itse tanssijana olin varsinkin koreografiasta todella vaikuttunut. Pidin älyttömästi myös Retan Tehotyttöesityksestä ja MiiCosplayn Fairy Tailin Juvia -esityksestä.

Cosplaykisojen jälkeen oli aika suunnata hakemaan Yohion nimikirjoituksia. Paikasta oli kuitenkin pitkään epäselvyys, sillä lauantaina ilmoitettiin, että Yohio tulisi jakamaan nimikirjoituksia sään salliessa ulkona. No, kahden aikaan ei satanut, joten suuntasimme pihateltan luokse. Onneksi älysin selata twitteriä ajoissa, sillä siellä oli vasta varttia ennen nimikirjoitustilaisuuden alkua kerrottu, että se pidetäänkin sisällä. Hirvittävää harmia tästä ei kuitenkaan koitunut, eikä nimmareita tarvinnut lopulta jonottaa pitkäänkään. Ostin conista myös Yohio T-paidan ja julisteen, jossa on nyt nuo nimmarit Yohiolta ja bändin jäseniltä. Nimmareiden saamisen jälkeen olikin jo korkea aika syödä jotain.

#Yohioloot


Viimeinen ohjelma mitä Traconissa seurasin oli Aino ”airinpie” Tengelmanin luento Teiniangstia ja treenausta: Free! Kohdeyleisö ja kuvankieli urheiluanimessa. Luento siis käsitteli Freetä tyypillisenä ja epätyypillisenä urheiluanimegenren edustajana ja pohti myös genreä ”urheiluanime” ja sitä mitä kaikkea se lopulta voi sisältää. Tämä luento oli todella laadukas ja hauska. Airinpie oli kerännyt juuri sopivassa suhteessa mielenkiintoisia faktoja ja tutkimustietoja sekä huumoria. Hän oli myös hyvä puhuja ja sai ainakin minut kiinnostumaan aiheesta yhä enemmän. On pakko mainita myös päivän naurut aiheuttanut Antti Tuisku ja Free -yhdistelmä, joka oli todellinen helmi.

Teiniangstia ja treenausta~


Tracon oli todella mukava con ja ihan mahtava viikonloppu hyvässä seurassa. Kiitoksia coniseuralle, kaikille joihin enemmän tai vähemmän törmäilin conissa sekä Yonasta kuvia ottaneille ja cossia kehuneille.

Linkkiä postaukseen *Yonan teosta* ja *Photoshootista*

#conloot
Okay, I was at Tracon last weekend in Tampere. It was my fourth time in Tracon and I cosplayed as Yona from Akatsuki no Yona for the first time. I saw Yohio live at the night party, which was amazing! I also got his and the bands autographs on Sunday. Other than that the highlights of this weekend were the cosplay competitions. The level of the cosplays was something else. There were amazing performances and costumes especially in WCS -qualifications and in show cosplay competition.Links to posts about *Making Yona* and *Photoshoot*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti