lauantai 20. syyskuuta 2014

Tracon 9, 13.-14.9.2014


Ihanan kiireinen viikko ollut mulla alla, joten nyt vasta pääsen Tracon seikkailustani kertomaan. Tämä kaiken kaikkiaan yhdeksännen kerran järjestetty Tracon tosiaan oli kolmas Tracon itselleni sekä kokonaisuudessaan 14. con, missä on tullut käytyä. Cossina oli molempina päivinä Arya, sillä en saanut tarpeeksi ajoissa muuta valmiiksi koulukiireideni ja myös laiskuuden takia. Mihin kaikki aika katoaa?


Tracon -lauantaini lähti käyntiin kahdeksalta. Yhdeksän aikaan lähdimme ystäväni Rosan kanssa ajelemaan kohti Tamperetta asuntoautollamme. Tampereelle saavuttuamme pistin cossin päälle ja ehdimme Tampere -talolle  vähän yli yhdeksitoista. Ensimmäinen ohjelma mitä suuntasimme katsomaan, oli Destinen luento "Animesankareiden loppumattomat voimat." Ottaen huomioon pienet tekniset ongelmat videoiden kanssa luento onnistui hyvin, ja koin aiheen mielenkiintoiseksi. Videot olivat hauskoja ja hyvin valittuja, kun ne lopulta saatiin toimimaan. Tykkäsin siitä, kuinka hyvin yleisö otettiin mukaan kertomaan kommentteja.

Seuraava ohjelmanumero, jota kävimme seuraamassa oli "Traconian legendat -tarinallinen konsertti." Akateeminen puhallinorkesteri soitti upeasti, vaikka minua tanssijana innostikin enemmän Tampereen yhteiskoulun lukion tanssijat. Koreografiat olivat upeita, vähempää ei olisi voinutkaan odottaa. Suurin osa kappaleista oli itselleni aika tuntemattomia. Tutummilla kappaleilla olisin tykännyt konsertista vielä enemmän.

Ranneke on vieläkin kädessä :3


Konsertin jälkeen menin seuraamaan ohjelmaa "Brace yourselves: Winter is Coming", minkä aihe oli siis Game of Thrones. Melkein kahden tunnin ohjelma-aika tuntui olevan liian pitkä aiheelle. Tuntui, että sarjaa käytiin alussa läpi turhan pintapuolisesti, sillä uskon, että kaikki yleisössä olleet tiesivät perusjutut jo ennestään. Esim. Pääsukujen esittelemisen olisi voinut jättää kokonaan pois tai ainakin tuoda siihen lisää analyysia mukaan. Lisäksi kirjasta luettua pätkä olisi saanut olla lyhyempiä ja siihen olisi voinut pureutua kunnolla lukemisen jälkeen. Nyt vain siirryttiin eteenpäin seuraavaan asiaan. Hahmoesittelyt taas olivat hyviä, tykkään muutenkin miettiä kirjojen/tv-sarjan hahmojen psykologiaa ja motiiveja teoilleen. Videot olivat myös iso plussa, mutta niistäkin olisi voinut kertoa jotain mienkiintoisia pointteja jälkeenpäin. Kuitenkin suhteellisen hyvä luento, joka toi muutamia uusia ajatuksia itselleni.

Ihana Daenerys pop-up figu pääsi Lontoosta ostamani Aryan kaveriksi kirjahyllyyn! 


Tässä välissä ehdimme viimeinkin syömään. Ehkä paras juttu, mitä Traconiin oli tänä vuonna tuotu, olivat ruoka- ja herkkukojut Sorsapuistoon. Makkara- ja lihapullapata on paras <3. Oikeasti ihanaa, kun saa ruokaa näin läheltä conipaikkaa, kun yleensä ruuan hakemiseen pitää varata niin paljon aikaa conipäivästä. 5/5 keksintö, ehdottomasti. Toivottavasti muut conit varastaa idean, vink, vink! Taisimme ehtiä pyörähtämään kierroksen myyntipöytäsalissa ja taidekujallakin tässä välissä.

Seuraavaksi olikin sitten vuorossa lauantain cosplayspektaakkelit: WCS-karsinta, Hardcore Hallcosplay ja Missimittari -originaalipukukilpailu. Ihan hullua kuinka kaikkien kisojen taso nousee joka conissa. Tuo itselleni paineita lisää onnistua cossien tekemisessä edes joskus. Tällä kertaa jokaisen kilpailun voittajat olivat upeita ja paljon onnea vielä kaikille voittajille!

WCS Voittajaesitys:


Kisojen jälkeen suuntasimme asuntoautolle vaihtamaan vaatteita iltabileitä varten. Nyt pitää kuitenkin ihmetellä: Mitkä iltabileet alkaa 19.00 ja loppuu 22.00?! Ensin ei ehdi ajoissa paikalle, kun on ollut katsomassa Cosplaykilpailuja ja sitten lopetetaan jo noin aikaisin. Menimme kymmenen jälkeen kyllä vielä alaikäisten iltabileisiin, mutta siellä oli musiikin kanssa jotain ongelmia, joten suhteellisen pian lähdimme nukkumaan.

Sunnuntaiaamu lähti käyntiin kahdeksan aikaan cossin päällelaitolla ja suuntamalla kymmeneksi myyntipöytäsalia kiertämään. Kiersimme sitten aamumme ratoksi myös taidekujaa ja lopuksi parkkeerasimme itsemme rytmipelien luo. Olen jossain aiemmassa (Desu?)conissa kokeillut rytmipelejä ja tanssipelejä kerran, mutta nyt vähäisen jonon takia saimme hakata yhtä rytmipeliä varmaan puolisen tuntia. Itse olin suhteellisen huono, varsinkin kun Rosa oli koko ajan parempi ja sai vielä pisteillä jotain kiusausjuttuja minua vastaan. Oli mukavaa, kun pelipisteellä oli joku staffi, joka tuli näyttämään meille ensin miten peli toimii. Kun taaksemme tuli jonoa, siirryimme testaamaan tanssipeliä, joka osoittautui törkeän vaikeaksi. En voi ymmärtää miten jotkut osaa pelata sitä! Enkä myöskaan sitä, miksi se oli minulle niin vaikeaa, kun olen kuitenkin harrastanut tanssia monta, monta vuotta. No toisaalta, se on ehkä enemmän silmien ja jalkojen yhteispeliä, kuin varsinaista tanssia.

*Drool* 


Sunnuntain kiinnostavimmat ohjelmat tuntuivat olevan iltapäivällä, joten meillä oli aikaa syödä jo puolen päivän aikaan. Syömisen jälkeen päätimme kokeilla bofferinuolilla ampumista. Itse en ollut aiemmin ampunut yhtään minkäänlaisella jousella, joten oli kiva kokemus. Totesin myös ettei sekään ole minun lajini, sillä käsivoimat ei riitä (spagettikäsi kun olen) ja sormiin alkoi sattumaan muutaman nuolen ampumisen jälkeen.

Ensimmäinen ohjelma mitä sunnuntaina menimme seuraamaan oli "Uimapojista höllyviin tisseihin -fanservicen salaisuudet." Koska ohjelmanpitäjät tulivat myöhässä ja luulivat, että heillä on enemmän aikaa käytettävissään, ohjelma tuntui suoraan sanottuna "juosten kustulta." Muutamia hauskoja pointteja ja ei-niin-hyviä -sarjavinkkejä tuli, mutta kokonaisuudeessa ohjelman anti jäi aika pieneksi. Tärkein sanoma oli ehkä se, että fanservice voi olla muutakin, kuin lihaksia ja tissejä. Se voi olla mitä tahansa minkä takia sarjaa katsotaan, eli toisin sanoen mistä tykätään esimerkkinä nyt vaikka ohjelmassakin käytetyt autot ja aseet. Lihaksia ja tissejä nyt vaan satutaan käyttämään eniten, sillä niitä nyt pidetään yleisimmin tykättynä asiana, millä saadaan lisää katsojia.

Seuraava ohjelma mitä kävimme katsomassa, tai pikemminkin kuuntelemassa oli Beyond Real -konsertti. Kyseessä oli siis Unreality, helsinkiläinen keväällä perustettu harrastajamuusikkokuoro, joka esittää pääasiassa anime-, peli-, ja elokuvamusiikkia A Cappellana. Suurin osa kappaleista oli minulle tuntemattomia ja olisin saanut enemmän irti, jos olisi tullut tutumpia kappaleita. Konsertin kohokohtia olivatkin muumien Japani -opening, Totoro ja legendaarinen Pokémonin suomitunnari. Kuuntelisin kyllä uudestaankin.


Messinkiset TARDIS -korvikset, superihanat!


Sitten olikin vuorossa sunnuntain cosplaykilpailut: NCC -karsinta ja esityskilpailu. Voittajat olivat taas mielestäni oikeat ja esityskilpailussa oli ihan huippuja esityksiä muutkin kuin voittajat. Väliaika esitysten ja tulosten julkistamisen välillä oli hienosti täytetty, mutta oli turhan pitkä. Juontaja oli turhan sekava, puhuessaan välillä englanniksi ja sitten suomeksi ja sekoillessan sanoissaan turhan paljon. Emme jääneet seuraamaan päättäjäisiä vaan päätimme lähteä kotia kohti ennen lähtöruuhkaa.

Kokonaisuudessa Traconista jäi hyvä mieli ja varsin väsynyt olo, sillä nyt tuntui olevan paljon enemmän ohjelmaa mitä oikeasti halusi nähdä, kuin muutamassa aiemmassa conissa. Tylsiä hetkiä oli harvoin, ja pakko mainita vielä oikeasti ne ruokakojut!

Koko conin plussat ja miinukset:
+ Ruokakojut <3
+ Cosplaykisat, miten se taso nousee aina vaan?
+ Paljon kiinnostavaa ohjelmaa
+ Rytmipelipisteen vänkäri, joka neuvoi meitä alkuun

- Cosplayjuontajat, en vain tykännyt, muissa coneissa on olleet paremmat
- Miksi ihmiset jonottivat cosplaykilpailuihin, vaikka oli paikkaliput? Jonot olivat aivan törkeän pitkät ja tukkivat taas käytävät. Varsinkin sunnuntai aamun AMV-kisan jono.
- Lisää jonosta eli kirpparijono. Joku muu paikka olisi parempi kenties? Jono tukki käytävän varsinkin, kun toisella puolella oli narikka. Myyntipöytäsaliin sai aina kulkea hirveän ihmislössin läpi. Emme myöskään päässeet kirpparille koko conin aikana, kun jono oli aina niin kamala, ettei viitsinyt jäädä jonottamaan.

Okay, I'm too lazy to translate this all, sorry! Another convention Tracon 9. My third Tracon, 14th convention in total. I was Arya again. Didn't have time to finish a new cosplay for Tracon. Great programs and amazing cosplays, they get better every year! Congrats to all the winners! I had fun once again!

3 kommenttia:

 1. Ihanaa lukea jostain palautetta ohjelmastani ja että se oli ihan mielenkiintoinen, tekniikan kuseminen ja alun sähläykset saivat minut aluksi niin pois itsestäni XD Mutta kiitos, oli kiva lukea pientä palautetta : )

  Ja olen ihan samaa mieltä, etenkin WCS-kisan hieno voittajaesitys antoi niiiin paljon motivaatiota parantaa asuja entisestään ja mahdollisesti alkaa miettiä esityksiä ja niissä kehittymistä : ) Mutta tietenkin, samalla toi paineita!

  Kuorokonsertti oli kyllä tosi ihana ja en itsekään ihan kaikkia kappaleita tiennyt, mutta ei se mitään haitannut, niin hieno esitys oli : ) Paikoin olisivat voineet kovemmin laulaa mutta pikkujuttu vain!

  Itse en osaa kommentoida cosplaykisoihin jonotusta, sillä saavuimme kavereiden kanssa viisi minuuttia ennen kisojen alkua paikalle ja silloin ei enää jonoja ollut. Mutta jonottaminen on aina ikävää, kun se aiheuttaa niin paljon tukosta muussa conin toiminnassa : /

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja ihanaa, että tykkäsit palautteestani!

   Juuh, itse tunnen olevani niiiiin aloitteja cosplayn saralla aina, kun menen katsomaan noita kisoja. Vaikka pukuja onkin 5 takana niin välillä tuntuu, että niitä pitäisi olla kaapillinen ennen kuin voi kutsua itseään kunnon harrastajaksi.

   Mhh, niin siis emme mekään jonottaneet kisoihin, mutta jonot ärsyttivät kun yritti kävellä paikasta toiseen ennen ovien avautumista. Esim. ennen AMV-kisan alkua jonoa oli varmaan toiselle puolelle tampere-taloa ja oli mukava yrittää päästä sen lössin läpi kävelemään esim. rytmipeleille.

   Poista
  2. Kieltämättä itselle tulee joskus vähän alemmuuskompleksia kun katselee cosplaykisojen tasoa... ja mietin, että kuinkas monta vuotta minulla kestää päästä tuolle tasolle XD

   Jonot yleensäkin on ongelma coneissa, etenkin väkeä vetävissä ohjelmissa. AMV-kisa on yksi, mikä myös vetää populaa paljon ja myönnän itsekin menneeni johoon noin 20min ennen ohjelman alkua, koska halusin hyvän paikan. AMV-kisaan kun paikkalippuja ei ollut. Kirppis on kyllä toinen ongelman aihe, se on alkanut kerryttää suosiotaan ja narikan edessä oli mahdollisimman huono paikka sille!

   Poista