maanantai 16. kesäkuuta 2014

Hypecon 14.6.2014

Hyvinkäällä Hyvinkäätalossa 14.6 ollut Hypecon, oli minulle toinen Hypecon ja ensimmäinen coni, missä ikinä pidin yhtään mitään ohjelmaa. Hypecon päiväni alkoi kotona kymmenen aikaan, kun vedin Luffy -cosplaykamat niskaan, ja yhdentoista aikaan suuntasimme Hyvinkäälle ystävieni kanssa.
Ensin kiertelimme myyntipöytiä ja kirpparipöytiä, minkä jälkeen hengailimme, kunnes ohjelmani alkoi.

Selvä parannus viime vuoteen oli ihan kunnollinen ohjelmalehtinen!


 Ohjelmani oli siis One Piecesta, siitä miksi sitä kannattaa sekä lukea että katsoa ja miksi sitä kannattaa yleensäkään seurata. Aikaa ohjelmaani meni vähemmän kuin olin arvioinut ja minusta tuntui, että puhuin kamalan nopeasti, vaikken varmaan edes normaalia nopeammin. Kuitenkin koen, että onnistuin ensimmäisessä puheohjelmassani ihan hyvin.

I was in a con last Saturday 14.6. It was Hypecon in the city of Hyvinkää and it was the first con that I held a speech program in. I was cosplaying as Luffy and I talked about One Piece, why people should follow it , why people should watch the anime and read the manga both. It took me less time than it was supposed to, but it went surprisingly well.Oman ohjelmani jälkeen jäimme seuraamaan Destinen ohjelmaa siitä Miten animesarjat näkyvät cosplayssa ja ennen hänen ohjelmaansa juttelimmekin hetken. Destinellä oli hyviä pointteja ohjelmassaan, siitä miten cosplayn teko jostain massasarjasta voi vaikuttaa itsetuntoon, hyvällä ja huonolla tavalla.

Tässä välissä kävimme hakemassa ruokaa ja söimme, ennen kuin cosplaynäytös ja cosplaykilpailu alkoivat. Cosplaynäytös oli ajoittain myötähäpeää tuottavaa katsottavaa, sillä näytti siltä, että osaa näytökseen osallistuneista ei ollut hirveästi informoitu lavalla oloajasta tai muustakaan. Hypeconin ensimmäinen Cosplaykilpailu sen sijaan oli onnistuneempi. Kun conipaikaltakin oli saatu lisää kisaajia mukaan, niin heitä oli juuri sopiva määrä. Ja voittokin meni mielestäni oikealle henkilölle. Oli se muumien noita niin upea!

After my program Destine held her program about how anime series' show in Cosplay, she had great points of how it affects to your self esteem when you cosplay from a very popular series. After that we went to eat before the Cosplayshow and competition began. It was Hypecon's first ever cosplay competition and it was quite successful.

Picture 122
Cosplaykisailijoita, kuva by Nyymix

Cosplaykilpailun jälkeen lähdimme kotiin. Minä kävin kotona vaihtamassa vaatteet ja peruukin ja menin takaisin Hyvinkäälle illan keikkoja varten. Hypeconissa oli siis kaksi keikkaa; Desier, joka soitti Gazette-henkistä musiikkia ja In Shade, eli ent. Jenlayn, joka oli siellä viime vuonnakin. Keikoilla tuntui olevan joku ihmiskato, tai aiankin vähemmän porukkaa kuin viime vuonna. Se kuitenkin mahdollisti mm. sen, että pääsin katsomaan bändejä eturivistä. Oli mahtavan ihanat keikat sain fanikuvankin In Shaden jätkien kanssa~ , ja kiitoksia keikkaseurasta Jenna!


Asukuva <W<~

In Shade ~ 


Kokonaisuudessa conista jäi kiva fiilis, tuntuu vain, että ensi vuonna Hypecon saattaa kasvaa yli Hyvinkääsalin vetämän ihmismäärän, sillä nytkin kävijöitä oli jo yli 1100. Sen huomasi jo siinä, että kaikki porraskäytävät ja istumapaikat alkoivat olla aina täynnä ja oli paljon enemmän tungosta kuin viime vuonna. Kiva pikkuconi, joka ei enää olekaan aivan niin pieni.

After the cosplay competition I went home to change clothes and then back to the con place for the evenings gigs. There were two bands playing, Desier, which were a bit Gazette like and In Shade, former Jenlayn, which were there last year also. There was surprisingly little amount of people in the audience, or at least it felt like it. Well, at least I got to see the bands from front row. On the whole the con has grown so much from last year that the Hyvinkäähouse is pushing to its limits. Now there were 1100 people and all the sitting areas were always full. Nice little con, which is not so little anymore.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti