torstai 12. kesäkuuta 2014

Desucon (6.),7-8.6.2014

Sibeliustalossa 6-8.6 kuudennen kerran järjestetty Desucon, oli minulle kolmas kesä Desucon, viides Desutapahtuma ja 12. coni, missä olen käynyt. (Järkytyin itse tuosta luvusta, kun niitä on kuitenkin kertynyt vasta vuodesta 2012.)

Emme menneet ystävieni kanssa paikalle ollenkaan perjantaina (sen takia 6. suluissa otsikossa), mutta lauantai-aamuna lähdimme sitten ajelemaan Lahtea kohti jo vähän kahdeksan jälkeen. Ensimmäinen juttu mitä coniin päästyämme teimme oli, että haimme paikkaliput lauantain Cosplaykilpailuihin. Sitten menin laittamaan cossia päälle.Myyntipöytäsali aukesi kymmeneltä ja tähtäsimme sinne ensimmäiseksi. Kiersimme myös taidekujan tässä välissä. Ensimmäinen puheohjelma mitä menimme seuraamaan oli mielipiteiden muuttama maailma, missä puhuttiin siitä miten muiden mielipiteet animeista joita katsot vaikuttavat siihen miten ja millaisia lopulta seuraat. Ohjelmanpitäjällä oli hyvät esimerkit siitä, kuinka mielipiteet muuttuvat ajan saatossa, mutta silti ohjelma jäi jotenkin vaisuksi eikö oikeastaan saanu mitään lopullista tulosta.

Minä Aryana lauantaina aamupäivällä. Enemmän kuvia cossista *täällä*
Sitten menimme seuraamaan Sailor Moon teki minusta feministin -ohjelmaa, joka sai minut tuntemaan itseni vähän ulkopuoliseksi, sillä katsoin Sailor Moonia, silloin, kun se tuli Subilta, joskus kun olin ala-asteella, joten muistikuvani siitä ovat hatarat. Aina on kuitenkin mielenkiintoista kuunnella animesarjoista tehdyistä tutkimuksista, mihin tämä luento perustui.

#desuloot Ultrasöpöt mustikkakorvikset taidekujalta by: https://www.etsy.com/shop/CutieJewelries

Seuraavaksi olikin sitten Lauantain kohokohta oli cosplaykilpailut. Pääsin heti alussa mukaan tunnelmaan mahtavasti, kun juontaja oli nais -Doctor Who cossaaja ja in character vitsit olivat mahtihauskoja. EC ja Hall Cosplay kilpailijoiden puvut olivat kuitenkin yllättävän tasa-arvoisen upeita, mistä lie johtuu. Onnittelut kuitenkin sekä ECC-karsinnan että HallCosplayn voittajille!

#desuloot, Amy postikortteja. (Doctor Whon katsomisessa olen edistynyt jo 7. kauden alkuun hooray!)
Cosplaykisojen jälkeen menin seuraamaan Anime herää henkiin ohjelmaa, jonka kuvauksessa luvattiin, että kunniavieras piirtäisi kuvakäsikirjoituksen, mutta kaikki varsineinen ohjelma-aika meni kilpaluiden tuloksiin, joten en sitten ehtinyt nähdä Kyoodan varsinaista piirtämistä ollenkaan.Koska seurani kanssa huomasimme, että oli alkanut sataa aika hurjastikin, päätin jäädä tanssimaan Desu danceen vielä puoleksi tunniksi. Se oli suhteellisen mielenkiintoista cossi päällä... No ainakin tuli hiki, jos ei muuta. Ja oli kiva päästä tanssimaan pitkästä aikaa.

Lisää tanssimista olikin sitten luvassa iltabileissä, jonne lähdimme kävelemään vähän ennen yhdeksää. Minulle ne olivat hauskimmat conin iltabileet koskaan. Musiikki oli mahtavaa, juomat maistui ja tanssilattialla tuli seottua. Lähdimme nukkumaan noin puolenyön aikaan, jotta jaksaisi tehdä jotain sunnuntainankin.


Sunnuntaina ensimmäinen juttu oli Aryaksi tälläytyminen ja sitten kipitimme hakemaan paikkaliput cosplayesityskilpailuun.  Sitä odotellessa olikin sitten aikaa kierrellä myyntipöytäsalia ja taidekujaa ja käydä istumassa hetki animehuoneessa. Cosplayesityskilpailussa oli käynyt harmillinen kato, sillä esityksiä oli vain neljä. Liekö sitten aika vai innostus loppunut muilta kisaan ilmoittautuneilta? Esityskilpailun jälkeen pyörähdimme vielä nopeasti myyntipöydillä ja lähdimme sitten kotiin noin yhden aikoihin.

#desuloot Pandakeksit on parhaita ^^


Koko conista minulle parhaiten jäi mieleen iltabileet ja tanssiminen sekä siellä että Desu dancessa, sekä cosplay ~.
Koko Conin Plussia ja miinuksia:
+ iltabileet
+ Tarpeeksi kiinnostavia ohjelmia (Niistä on ollut pulaa aiemmissa desuissa minulle)
+ Cosplayn taso Suomessa kasvaa aina vaan, yhä upeampia pukuja tulee vastaan useammin.
- Anime herää henkiin ohjelma
- Sade, mutta desusäälle ei kukaan voi mitään
- Sunnuntaina ei oikeastaan ollut muuta kiinnostavaa ohjelmaa kuin cosplayesityskilpailu ja sen kanssa samaan aikaan olleet ohjelmat.

In English: Sorry, I'm too lazy this time to translate it all. But I was in Desucon last weekend (6-8.6) and It was fun. I cosplayed as Arya again. The best parts were evening party on Saturday night and the cosplaycompetitions (ECC tryouts, hallcosplay and showcosplay).


Nyt lauantaina 14.6 olisi sitten luvassa Hypecon Hyvinkäällä. Pidän siellä ohjelman One Piecesta, tarkempia tietoja conista *heidän sivuillaan.* Hypecon on täysin ilmainen ja toivottavasti tämä mainostus tuo edes jonkun lisää paikalle lauantaina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti