sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Hypecon 8.6.2013

What do we say to writing this blog?
NOT TODAY!
Olen ollut liian laiska päivittämään aiemmin tällä viikolla, joten kaikki tulee 
nyt siis tiivistetyssä paketissa. Laiskuuteni pääsyy oli se, että olen ollut Game Of Thrones – koomassa. Katsoin siis toisen kauden DVD:ltä uudestaan, kun sain sen nyt yo-lahjaksi. Sen jälkeen katsoin ykkös ja kakkos kauden jaksot kommenttiraidalla. Sitten en enää päässyt irti GOT:sta, joten nyt viikonlopun aikana katsoin kolmatta kautta netistä. Kunhan kolmannen kauden viimeinen jakso tulee nettiin, on Game Of Thronesia tullut katsottua taas tarpeeksi hetkeen XD. Nyt pitää vain odottaa viidennen kirjan suomennosta ja neljättä kautta.

I’ve been too lazy to update earlier this week, so here comes everything that happened during this week. The main reason for my laziness was that I’ve been in Game Of Thrones – coma. I watched the 2nd season from DVD again, because I got it as my graduation present. After that I watched the first and second season’s episodes with audio comment. After this point I couldn’t get over GOT, so during this weekend I’ve watched the 3rd season from internet. As soon as thee last episode of third season comes out I’ve had enough of Game Of Thrones in a while. Now I just have to wait for the fifth book to be translated to Finnish and the fourth season.
Keskiviikkona kävin Helsingissä ja ostin vihdoin kirjahyllyn täytteekseni Taru Sormusten herrasta sekä Hobitin. En tajua miten meidän kirjahyllystä ei jo löytynyt TSH:ta, koska meillä on kuitenkin todella paljon kirjoja kotona.

On Wednesday I went to Helsinki and bought Lord of the rings and The Hobbit to fill my bookshelf. I have no idea why I didn’t already have these on my shelf , because we have a lot of books at home.  
An Cafe – Bee myself Bee yourself ~Jibun Rashiku Kimi Rashiku Umareta Story wa Hajimattenda~

Uusi biisi ja video An Cafelta! Taas kerran kuolin tohon söpöyteen. Ton videon lookit on jotenkin tosi An Cafea ja toi biisi ja video muutenkin on samalla niin rauhallisia ja ihania ja toisaalta tosi mukaansatempaavia. Soitin tätä koko keskiviikon nonstoppina.

New song and PV from An Cafe! Again, I died because of the cuteness. The PV’s looks are in some way so An Cafe, and the song and PV are peaceful, lovely and really absorbing. I played non-stop whole Wednesday.  

Linkki videoon:
Link to the video:


Luffy – cosplay on valmis!
Luffy – Cosplay is ready!

(puhuin aiemmin tämän teosta *täällä* ja *täällä*)
(I talked about making this earlier in *here* and *here*)

Muistutuskuva


Cossailinkin jo tämä päällä lauantaina Hypeconissa, josta myöhemmin tässä postauksessa. Kuitenkin tässä viimeiset jutut mitä tein tätä varten:

I already cosplayed with this on Saturday at Hypecon, which I’m gonna talk about later in this post. So here are the last things I did for the cosplay:

nappien maalausta
paiting the buttons


Hattuun piti tehdä naru, jotta sitä pystyin kantamaan muuallakin kuin päässä. Narun saa heitettyä kätevästi hatun sisään, kun hattu on päässä.

I had to make a string for the hat, so I could carry it somewhere else than my head. Now the string can be thrown in the hat when it’s on. 

Letitin langat yhteen
I braided the threads.Näin sitä voi kantaa selässä mukana.
Now I can carry it around on my back.


HypeCon 8.6.2013Lisää kuvia minusta Luffyna luvassa Desuconin jälkeen, kun saan oikein "photoshootin". More pictures of me as Luffy after Desucon, when I get a "photoshoot".

Hypecon oli siis lauantaina (eilen) Hyvinkäätalossa Hyvinkäällä. Koska asun tässä viereisessä kunnassa Nurmijärvellä, olisi tuntunut tyhmältä olla menemättä katsomaan millaisen conin Hyvinkään nuoret olivat saaneet aikaan. Ja hyvähän se oli. Nyt seuraa selostus päivästä:

Hypecon was on Saturday (yesterday) in Hyvinkäätalo (=Hyvinkäähouse) at the city of Hyvinkää. Because I live in the near city called Nurmijärvi it would have felt stupid not to go and see what kind of con the young of Hyvinkää had put up. And it was good. Now follows a report of my day:

Aamulla kokoonnuimme ystävieni Liljan ja Rosan kanssa meille ja heitimme cossit päälle. Sitten huristelimme Hyvinkäälle ja olimme Hyvinkäätalolla noin puoli yhdeltätoista. Kävimme laulamassa anime –karaokessa ja sitten menimme seuraamaan ohjelmaa muumeista. Ohjelma oli hyvä, vaikkei siitä paljon uutta informaatiota minulle tullutkaan. Videot ja kuvat, joita ohjelman pitäjä oli kaivanut ohjelmaa varten, olivat hyviä ja toimivat hienosti myös keskustelunherättäjinä.

Seuraavaksi menimme seuraamaan Cosplay –deittiä. Siis käytännössä napakymppi cossaajille. Ensimmäisellä kierroksella siinä oli ennalta valitut ihmiset, mutta muilla kierroksilla valittiin yleisön joukosta. Itsekin innostuin niin, että oli mukana yhdellä kierroksella. Kierros oli kuitenkin niin lyhyt, että Luffyn parhaat puolet hahmona eivät ihan ehtineet tulla esiin. Ja pieni coni kun oli kyseessä, niin monet olivat mukana useammalla kierroksella. Ohjelma onnistui kuitenkin osallistujien määrään nähden tosi hyvin.

In the morning we gathered to my house with my friends Rosa and Lilja and put our cosplays on. Then we drove to Hyvinkää. We sang anime karaoke and went to see a program about Moomins. We also went to see this program called Cosplay -date. The basic idea of that is choosing Mr. or ms. X and Misses or misters A, B and C. Then the Mr./Ms. X askes questions of the other three without seeing them and based on the answers chooses which one to go away with. I was in it on one round as Luffy but the round was so short that Luffys best sides were not able to come out. And because the con was small, most of the people were on the rounds many times. But the whole program succeeded very well.      

Cosplay deitissä
At cosplay date picture by Juha Kaikko (http://www.flickr.com/photos/jkk79/sets/72157634024443161/)


Tässä välissä kävin kotona. Kätevää, kun koti on niin lähellä conia, että voi käydä kotona välissä XD. Vaihdoin cossin pois päältä ja söin yms. Lähdin takaisin Hyvinkäälle (tällä kertaa yksin) jossain neljän maissa.

Iltapäivällä kiertelin myyntipöytiä ja conipaikkaa. Kuuden aikaan menin LMC = eli löydä mahtava conikaveri –ohjelmaan juttelemaan ohjelman pitäjien kanssa. Taisin kuitenkin olla ainoa, joka ei ollut conin järjestämisessä mukana.

I went to home at this point. I changed my clothes out of cosplay and ate etc. I went back to Hyvinkää at 4pm. Then I circled around the sale tables and went to a program were people alone could go to talk with other aloners. But I was the only one there so I chatted with the program holders.

Keikkalookia
Concert look

Uusi minihame, jonka ostin keskiviikkona Morticiasta Helsingistä.
New miniskirt that I bought from Helsinki on Wednesday

Vähän ennen seitsemää jonotin salin edessä muiden kanssa ja odotin Jenlaynin ja Karmian keikkaa. Hyvinkääsali oli jännä paikka keikalle, koska siellä on tuolit. Minulla keikoista on ainakin sellainen mielikuva, että lavan edessä hypitään, pompitaan ja heilutetaan käsiä. Nyt kuitenkin kaikki istuivat läpi keikkojen, vaikka juontaja sanoi, että sivuille voi mennä tanssimaan. Vain neljä ihmistä Jenlaynin keikan aikana nousi ylös. Vaikka yleisö oli muuten mukana keikoissa niin istumisesta tuli minulle ainakin laiska ja unelias fiilis. Johtuiko kaikkien istuminen sitten laiskuudesta vai coniväsymyksestä, en tiedä, mutta minulla oli ainakin hauskaa.

Jenlaynin keikan aikana paikalla oli enemmän porukkaa ja itsekin heitä jonkun verran kuunnelleena lauloin mukana joidenkin kappaleiden aikana. Jenlaynin keikan jälkeen ihmiskato kävi ja Karmian aikana ihmisiä oli enää puolet jäljellä. Minulla oli kuitenkin hauskaa kummallakin keikalla.


A little before 7pm I went to queue for the evenings gigs. Finnish Visual Rock bands Jenlayn and Karmia. The place (Hyvinkääsali) is an odd place for gigs because there are chairs. You’d have to move from your seat to be able to jump around and/or dance. I thought the gigs were great and I was even able to sing along with few of Jenlayns songs.  

Jenlayn


Karmia


4 kommenttia:

 1. mä taisinki nähä sut sielä : D coni-paikkana hyvinkääsali oli todellakin parannus viime vuoteen.muutenkin kävijöitä oli paaaljon enemmän mikä oli hyvä : 3 itsekin olin keikoilla,mullekin tuli sellanen kauhee väsy sielä ku istu ja oli se aika omituista muutenki ku tottunu riehuu tyylii lavan ees : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu jos näit :D En ollut hypeconissa viime vuonna, joten en voi vertailla paikkoja keskenään, mutta ainakin kaikki keiden kanssa asiasta puhuin sanoivat hyvinkääsalin olleen paljon parempi kuin kaupungintalon. Ja mainitsinkin jo tuossa tekstissä että oli omituinen keikkapaikka XD

   Poista
 2. Hiano tuosta Luffy-cossista tuli (: Odotan innolla lisää kuvia~

  VastaaPoista