tiistai 18. kesäkuuta 2013

Desucon 14-16.6.2013

Desucon, Desucon, desu, desu, desu!
Kuunnelkaa:

Kappalehan on siis viime vuoden Desuconin kunniavieraan Aki Hatan tekemä tunnusbiisi Desuconille.

The song is last years Desucon’s guest of honor’s Aki Hata’s composed theme song for Desucon. Desucon is held in the city of Lahti in Sibeliustalo (Sibelius Hall) about 100km to north from where I live. So here comes a sum up of my weekend in con. I’m gonna make another post after this where are all the pictures of my Luffy cosplay. Sorry I didn’t translate this word to word but I’ll tell the highlights.

Conipäivitystä luvassa juuri nyt! Desuconhan oli minulle siis toinen kesädesuni (viime vuoden kesädesu oli eka conini) ja järjestyksessään 5. conini, sekä 2. cossini. Päätin nyt jakaa tämän postauksen kahteen osaan niin, että tässä kerron mitä conissa tapahtui ja seuraavassa tulee sitten Luffy -cosplay kuvat sekä juttua siitä. 

Perjantaina lähdimme ajelemaan ystävieni Rosan ja Liljan kanssa kohti Desuconia neljän maissa. Tiellä ei ihme kyllä olisi muuten ollut ruuhkaa, mutta juuri kun pääsimme moottoritielle, niin edessä oli tapahtunut ketjukolari joka pysäytti liikenteen täysin. Ja etteikö tämä olisi jo ärsyttänyt meitä tarpeeksi ja tuplannut matka-aikaamme niin autokin vielä alkoi ylikuumentua. Noh, pysähdyimme sitten syömään huoltoasemalle ja huoltsikkamiehet auttoivat meitä jäähdyttämään moottoria. Loppumatka sujui ihan hyvin. Täytyy vielä mainita, että koko päivän satoi vettä, jos ei kaatamalla niin tihuttamalla. Tämän erittäin mahtavan coniviikonlopun aloituksen jälkeen tuntui, että kaikki tässä viikonlopussa menisi enemmän tai vähemmän pieleen. Onneksi loput viikonlopusta sujui ilman sen kummempia vastoinkäymisiä.

Hirveä taistelu oli rannekkeen saamisesta pois ranteesta ehjänä. Lopulta jouduin puristamaan muovisulkijan pihdeillä halki. 
I had the hardest time trying to get the wristband off my wrist in hole. I didn't wanna cut it, so I had to press the plastic piece in two with pliers. 


 Kun vihdoin pääsimme Lahteen, kuuden maissa majoituimme leirintäalueen mökkiin. Mökki, jossa olimme, oli yllättävän tilava, vaikka ulkoapäin se näytti pelottavan pieneltä. Leirintäalueelta oli noin 3km matka Sibeliustalolle ja kuljimme väliä autolla. Se tunne, kun voi vihdoin kulkea coniin autolla <3. Aikaisemmissa coneissa on ollut enemmän tai vähemmän tuskaa kävellä kaikkia välimatkoja ja kulkea junalla ja busseilla. Tätäkin helpottaisi se, jos Nurmijärvellä olisi edes juna-asema. Pitää aina päästä ensin Hyvinkäälle, jotta voi kulkea junalla. Sibeliustalolla tuntui muutenkin olevan jotenkin paljon enemmän autoja kuin viime vuonna tai frostbitessa. Parkkipaikkaa jopa vastapäiseltä hiekkakentältä oli välillä vaikea löytää. Onkohan täysi-ikäisten conittajien määrä noussut oikeasti niin paljon?

We left on Friday around 4 pm with my friends Rosa and Lilja. We got stuck into a traffic jam just when we got to the highway because there had been a car crash. The car crash caused us to double the travelling time. On top of that the car almost broke because the engine started to overheat. So we had to stop at a gas station and we ate there. Some guys from the gas station helped us to cool to engine and we were able to move on. And I have to mention that it was raining all the time. At that point it felt like everything was going to go wrong this weekend. Luckily the rest of the weekend we didn’t have any problems. We finally got to Lahti after 6pm. We stayed at camping area, we had rent a little cottage from there. It was about 3km away from the Sibelius Hall, so we went there by car.Perjantaina en enää jaksanut heittää cossia päälle illaksi, kun saapumisemme meni niin myöhäiseksi, joten olin sitten illan omana itsenäni. Kävimme kiertelemässä Desuconin 5v. juhlanäyttelyn yläparvella ja menimme katsomaan ohjelmaa nimeltä ”Ruutuja paperilla, liikkuvia kuvia.” Se oli yllätys, yllätys mangan ja animen eroista, siitä miten jommassakummassa toimii joku ilmaisukeino joka ei toimi toisessa. Ohjelma oli ihan mielenkiintoinen, mutta välillä keskittymiseni herpaantui mikä johtui lähinnä myöhäisestä ajankohdasta ja pitkästä paivästä. Ohjelman jälkeen olisimme menneet hakemaan pizzaa viereisestä pizzeriasta, mutta sen jono oli melkein ulos asti ja se olisi ollut auki enää puoli tuntia. Päätimme siis mennä nukkumaan.

Lauantaiaamuna menimme Sibeliustalolle kymmeneksi, koska halusimme päästä myyntipöytäsaliin ekojen joukossa. (Se ei ollut auki perjantaina.) Minä halusin ostaa One Piecen osat 38 ja 39, jotka ovat seuraavat osat uusintapainoksesta joten tiesin niiden menevän välittömästi. Niiden lisäksi ostin osat 46-49, jotka minulta vielä puuttui.

On Friday evening we went to the con, but I didn't put my cosplay on because it was already so late. Because this was the fifth time this con was held (I was there a second time) there was a display of pictures and other stuff from this five year period. Then we went to see a program called: “squares on paper, moving pictures.”(ruutuja paperilla, liikkuvia kuvia) It was about the differences between anime and manga. How some of manga's means of expression can’t be shown in anime and the other way around. Saturday morning we went to Sibelius Hall before 10 am because we wanted to be there when the marketplace opened. I wanted to buy some volumes of One piece and I knew they were going to sell off quickly.  Ensimmäinen ohjelma, jota menin katsomaan lauantaina oli kunniavierasohjelma ”Ilmarosvoilusta merirosvoiluun –Akemi Okamuran elämä ja roolit.” Okamura on nimittäin One Piecen Namin ääninäyttelijä. Toinen rooli mistä hänet voi tuntea on Porco Rosson Fio Piccolo. Haastattelu oli hauska ja mielenkiintoinen, vaikka tulkilla olikin pieniä kääntämisongelmia hahmojen nimissä yms. Yleisö kuitenkin ymmärsi Okamuran puheestakin esim. hyökkäysten nimet. Yleisökysymykset olivat tämän ohjelman huippuja, joista kolme myös ansaitusti palkittiin One Piece- aiheisilla paidoilla, sekä Okamuran nimmareilla. Minulla on kuvia Okamurasta, mutta pyyntö oli, ettei niitä laitettaisi nettiin, joten kunnioitan tätä eli en laita.

Toinen ohjelma, jota kävimme katsomassa, oli ”Anime aikojen alussa.” Olen aiemmissakin coneissa käynyt katsomassa Lohen sisarusten pitämiä ohjelmia, joten osaksi tiesin mitä odottaa ja hyvähän se oli. Pätkiä animen alkutaipaleilta 60-luvulta. Mieleeni jäi varsinkin jo Frostbiten ”Animen adoptiomaat-kulttisuosikit maailmalla” nähty Speed racerin opening, sekä ehkä söpöin ja päähän soimaan jäivin opening Ge ge ge no Kitarosta. Ai niiiiin olihan siellä myös pätkä 60-luvulla tehdyistä muumeista, jotka olivat kyllä epämuumeimpia muumeja ikinä.

First program we went to see was the guest of honor’s Akemi Okamura’s interview. She is the voice of  Nami in One Piece and also Fio Piccolo in Porco Rosso. The interview was funny and very interesting. Most fun was when people from audience were able to as questions. Best of these questions were awarded with One piece themed shirths and Okamura’s autograph. Second program we went to see was “Anime in the beginning of times.” There were parts of 60’s animes. Some things that I will remember of that were Speed racer’s opening and the most cute and most “gonna be stuck in your head” opening from Ge ge ge no Kitaro. And there were also a clip of moomins made in the 60’s, that were the most unmoomin-like moomins I’ve ever seen.

Speep racerin opening, varsinkin kohdasta 0:48 eteenpäinGe ge ge no Kitaron opening:
Anteeksi, tämä tulee soimaan päässänne loppupäivän
Sorry, this i gonna be stuck in your head the rest of the day


Kolmas ohjelma, johon osallistuin, oli Desu Dance. Tanssijana minun on aina pakko päästä kokeilemaan kaikkia mahdollisia tanssijuttuja. Tanssin ensimmäiset kolme kappaletta, mutta sitten minulle tuli niin kuuma, että oli pakko lopettaa. En halunnut hikoilla liikaa cossi päällä ja binditkin olivat valuneet kaikesta pomppimisesta. Olisin ehdottomasti voinut jatkaa tanssimista, jos minulla olisi ollut eri vaatteet päällä, oli se niin hauskaa.

Tämän jälkeen lähdimme vaihtamaan vaatteita mökille ja sitten menimme iltabileisiin yöhuvipuisto Tivoliin. Mietin, että kehtaanko edes myöntää tässä, että olin ekaa kertaa baarissa (jos abiristeilyä ei lasketa), mutta en todella ole mikään juhlijaihminen, joten ei ole tullut käytyä missään ennen tätä. Iltabileissä seurasimme ensimmäisen arvonnan ja iltabilecosplaykilpailun ja sen jälkeen menimme takaisin leirintäalueelle. Koska leirintäalue oli järven rannassa, emme voineet olla käyttämättä tilaisuutta hyväksi ja kävimme siis uimassa. Vesi oli kuitenkin niin kylmää, etten viihtynyt siellä kauan. Valvoimme myöhään ja nauroimme ja oli hauskaa.

Third program I took part in was Desu Dance. As a dancer I have to try every dance things that I can. The dances were easy the music was j-pop (they were supposed to be) but I had my cosplay on and I didn’t want to get it all sweaty so I danced only three songs. After this we went back to the cottage and chanced clothes to go to evening party. It was held in a bar called Tivoli (=Funfair) and that was the first time I went to a bar! (If I don’t count a cruise in February) I am ashamed to admit that, but I am not actually a party person. After the bar we went to swim because the camping area was on a shore of a lake. the water was cold so I didn’t swim that much. We stayed up late and laughed a lot.

Sunnuntaina siivosimme mökin. (Kuinka paljon hiekkaa voi lähteä kolmesta ihmisestä viikonlopun aikana?) Sen jälkeen menimme Sibeliustalolle ja ensimmäisenä myyntipöytäsaliin. Tällä kertaa tyhjensin lompakon XD. Tässä todistusaineistoa rahojen tilalle tulleista tavaroista:

On Sunday we went to the market place at Sibelius hall a little after 10 am and this time I emptied my wallet. Here are pictures of what I bought:Ace T-paita
Ace T-shirt

samaisen paidan selkäpuoli
the back of the shirt


Hihassa vielä Acen tatuointi >.<
Ace's tattoo on the sleeve :3


Game of Thrones, Starkin hurjasusi t-paita
Game of  Thrones, Starks direwolf t-shirt

Viimeisenä ohjelmana kävimme seuraamassa cosplayesityskilpailun, joka järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Halusin nähdä millaisia esityksiä suomalaiset saavat aikaan ja hyviähän ne olivat. lempiesitykseni oli Mario ja Luigi, jotka sijoittuvat kilpailussa kolmansiksi(?). (Tieto on peräisin anikin keskustelupalstalta, koska en itse ollut katsomassa päättäjäisiä, missä top 3 julkistettiin) Lähdimme kotia kohti puolen päivän aikaan.

Last thing we went to see in the con was Cosplay Performance Competition that was held for the first time. I wanted to see what kind of performances Finns can make and they were good. We left to go home around noon.

Kokonaisuudesta haluan conista sanoa vielä sen verran, että cosplayta oli paljon vähemmän kuin aikaisemmissa coneissa joissa olen ollut. Sen takia ei itselleni tullut vastaan kuin 3-5 cossia joihin reagoin ”leuka lattiaan” tyylillä. Normaalisti niitä on paljon enemmän. Tämä saattaa myös johtua siitä, että olen jotenkin kehittänyt kriittisemmän silmän cosplayta kohtaan, mutta oikeasti missä olivat loput huiput?

Koko conin plussat ja miinukset:
+ Vettä oli saatavilla koko ajan ja se oli kylmää (ei liian kylmää XD)
+cosplayesityskilpailu, joka on mahtava idea, jolta toivon tulevaisuudessa vielä enemmän kunniahimoisempia esityksiä. Sekä mahtijuontaja on pakko mainita erikseen.
+Kiinnostava kunniavieras Akemi Okamura.
+ jätski ja pizzakioski metsähallissa. Laiskana ihmisenä sunnuntaiaamupäivällä oli kiva saada pizzaa niin läheltä.
+muut One piecesta cossanneet :3
+ Sää isolla ässällä. Vaikka viikonlopuksi lupailtiin kovasti desusäätä, kertaakaan ei satanut silloin kun minä olin ulkona.

-ECC karsinnan ja Hall Cosplayn olisi voinut laittaa näkymään myös metsähallin näyttöruudulta. Viime vuonna se muistaakseni näkyi siinä.
-Satunnainen parkkipaikkojen vähyys, mutta aina hiekkakentällä oli kuitenkin tilaa

-pukuhuoneiden peilien vähyys

Teen vielä tämän päivän aikan tuon Luffy cosplay postauksen joten stay tuned!
I'll make the Luffy cosplay post today so stay tuned!


2 kommenttia:

 1. Voi viude, olen kade ;DD Näyttää siltä, että juhlavuoden Desu oli tosi iso juttu... Mutta mutta... nyh, jospa netistä sitten näkee niitä ohjelmia, lohduttaudun sillä... Ainakin jokin tuohon cosplayesiintymiskisaan liittyvä juttu (muistaakseni voittajien julkistaminen) on jo uploadattu Youtubeen ;3 En vielä ennättänyt katsomaan...
  Johonkin kivaan coniin täytyisi kyllä joskus vielä päästä xD Voi, mutta minusta taitaa kyllä lähiaikoina tulla vieläkin köyhempi opiskelija. Tai sitten vain köyhä ei-opiskelija. Eli vain köyhä.

  Btw, katsoin myös Luffy-cossin kuvat ;3 Hianoja olivat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan niitä ohjelmia upitaan tubeen jossain vaiheessa. Frostin jälkeen ihmettelin jopa sitä kuinka nopeasti ne tulivat.

   Joo tubessa oli jo top 3 cosplayesitykset, kannattaa katsoa :D ainakin nuo kolme olivat todella hyviä.

   Poista