torstai 5. toukokuuta 2016

Cosvision 23.-24.4.2016

Cosvisionin uudelleentuleminen oli tällä kertaa Hämeenlinnassa Verkatehtaalla. Verkatehdas osoittautui loistavaksi conipaikaksi varsinkin cosplaytapahtumalle, koska ympäristöstä löytyi monia mahtavia kuvauspaikkoja. Luentosalit olivat kutienkin yllättävän pieniä. Cosplayna minulla oli koko viikonlopun Daenerys Game of Thronesista.

 Conilauantaina aloitti ohjelma ”Cosplaymeikin ja erikoistehosteiden alkeet”, joka nimensä mukaisesti antoi vinkkejä meikkeihin ja mm. tekohampaisiin ja hartsisarviin. Erkoistehosteet olivat itselleni uusi juttu ja niiden tekemisestä oli mielenkiintoista kuulla. Meikeistä en saanut paljonkaan mitään lisää, niistä tiedot tuntuvat toistuvan joka luennolla. Meikeistä tuntuu olevan hankala puhua myös siksi, että jokaisen on vain helpompi testata kaikkea omaan naamansa ja oppia sitä kautta.


Seuraavaksi oli luvassa Elina Rimpiläisen ohjelma ”Cosplay mediassa: Miksi kaikki aina menee pieleen?” Tämä ohjelma oli ehdottomasti paras koko viikonlopulta. Siihen oli mahtavasti kerätty esimerkkejä cosplay ja median suhteesta. Luento oli todella informatiivinen ja varsinkin hauska. Paitsi, että sai paljon tietoa journalismista sai myös nauraa itsensä kipeäksi.

Lauantain ohjelmat omalta osaltani päätti cosplaykisat, joista nähtiin All Stars ja Hall Cosplay. Kumpikin kisa oli mahtava, vaikka All Stars -osanottajia olikin vain neljä. Hall cosplayn taso oli korkea ja pukuja oli mahtava nähdä lavalla niin paljon.

Sunnuntaipäivän aloitti myöskin cosplaykisat, tällä kertaa esityskisan muodossa. Esityksetkin olivat älyttömän korkeatasoisia ja nautittavia katseltavia, vaikka osan lähdeteoksia en tuntenutkaan. Voittajaksi noussut Mettaton esitys oli myös oma lempparini. Paljon onnea kaikille muillekin voittajille.
Coniselfie with @Phocidaex3


Seuraavaksi menin kuuntelemaan piilariluentoa, josta sai paljon hyvää informaatiota piilareiden käytöstä. Itselläni on piilareiden kanssa ollut ongelmana lähinnä silmien kuivuminen, mutta nykyään melkein pyrin valitsemaan cosseja, joissa ei tarvitsisi piilareita, koska conipäivä ilman piilareitakin on välillä tarpeeksi väsyttävä.

”Cosplaysta motivaatiota uuteen uraan.” -ohjelma oli mielenkiintoinen, joskin ohjelmanpitäjille tuli turhan kiire loppua kohti mentäessä. Poikien kokemus lavastuksesta, puvustuksesta ja propeista oli hauskaa kuunneltavaa. Cosplay voi olla kyllä mahtava motivaatio työlle, mutta luovalta alalta saattaa olla hankalaa löytää töitä.

Viimeinen ohjelma, jota menin katsomaan oli ”Miksi kukaan ei enää järjestä lavajuoksukisaa?”, jossa eri conien cosplayvastaavat vastasivat kysymyksiin kisojen järjestämisestä. Oli hauskaa kuulla mitä kaikkea kuuluu cosplaykisan järjestämiseen, varsinkin ulkomaisten kisojen karsintajärjestelyihin. Lavajuoksu kisojen järjestämisettömyyteenkin saatiin vastaus, joka odotetusti oli ajanköytölliset ja rahalliset syyt.


Cosvision oli oikein onnistunut tapahtuma ja Verkatehdas toimi tosi hyvin paikkana. Ohjelmaa, jota olisin halunnut nähdä oli enemmänkin kuin nämä, mutta päällekkäisyydet tulivat taas tielle. Tällä kertaa taidekujalta tarttui mukaan kirjaimellisesti syötävän hyvännäköiset keksikorvikset.

I was at Cosvision in Hämeenlinna. It is the only mainly cosplay con in Finland. I was cosplaying Daenerys on both days. Cosvision had loads of interesting panels and great cosplay competitions.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti