sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Yukicon 3.0 27.-28.2.2016

Kolmannen kerran järjestetty Yukicon järjestiin ensimmäistä kertaa Helsingin messukeskuksessa ja oli samalla myös eka Yukicon johon itse osallistuin. Cossina oli tällä kertaa Traconissa ekaa kertaa päälläni ollut Yona. Messukeskus oli paikkana toimiva, joskin käytävät olivat tuskallisen täynnä ohjelmien loputtua, varsinkin pääsalissa.


Lauantaiaamumme alkoi sisäänpääsyn jonotukselta ja jono ovien edessä olikin todella pitkä. Sisäänpäästyämme ja vähän paikkoihin tustustuttamme suuntasimme seuraamaan ohjelmaa Valitsen sinut! -musikaali: Kulissien takana, joka siis kertoo Popcultissa ensi-iltansa saavasta Pokémon musikaalista. Ohjelma oli suhteellisen mielenkiintoinen, joskaan siitä ei saanut paljoa irti spoilerivaaran takia. Puhe olikin aikalailla ympäripyöreää ja sellaista mitä voi ennen varsinaista esitystä olettaa. Pienet paljastukset puvustuksesta, lavastuksesta ja musiikista olivat kuitenkin kivoja ja saivat ainakin minut odottamaan musikaalin näkemistä entistä enemmän. Toivonkin, että musikaalin tekijät tekevät esitysten jälkeen puheohjelman, missä burgeroidaan kaikki mahdollinen musikaalista.


Harmiksemme Meikkauksesta Cosplayssa -luento oli peruttu, joten päädyimme kiertelemään myyntipöytäsalia, taidekujaa ja kirpparia sekä pelaamaan rytmipelejä. Myyntipöytäsalista mukaani tarttui kaksi uutta pinssiä, mangaa sekä Sly3 -peli, jota olen aiemmin päässyt testailemaan vain kavereiden luona monta vuotta sitten. Omistan vieläkin harmillisen vähän pleikkapelejä ja vain PS2:n. Menimme myös pelailemaan rytmipelejä ja huone missä tanssi- ja rytmipelit olivat oli conin tukalin, ahtain ja meluisin. Desibeliero huoneen ulko- ja sisäpuolella oli järkyttävä.

Yonan Photoshoot -kuvia *täällä*
Photoshoot pics of Yona are *here*

Lauantain toinen ohjelma, jota menimme katsomaan oli Another Castle ja Riverside Castle -kuorojen yhteisesitys. Kuorokonsertit coneissa ovat aina olleet hyviä ja tämäkään ei tuottanut pettymystä. Kuoromusiikkia on hauska kuunnella, vaikka en tunnistanut puoliakaan kappaleista.

Sunnuntaiaamumme alkoi pukuvuotopaneelilla, joka oli oman conini kohokohta. Olin katsomassa tätä paneelia myös Cosplayn SM -kisoissa. Pukuvuoto on siis cosplaypaneeli, missä keskustellaan ajankohtaisista skenen aiheista ja lopuksi äänestetään annetaanko aiheelle punaista vai vihreää valoa. Keskusteluaiheet olivat hyviä ja ajatuksia herättävi ja niitä käsiteltiin viihdyttävästi. Ainoa huono puoli ohjelmassa oli se, että se loppui liian lyhyeen.


Seuraava ohjelma, jota menimme kuuntelemaan oli Crossplay: sukupuolen karnevalisaatio. Itsekin crossannena oli mielenkiintoista kuulla näkemyksiä aiheesta. Ohjelmanpitäjät käsittelivät aihetta nimenomaan naisnäkökulmasta ja toivat esille hyviä keskustelunaiheita ja crossplayn ongelmia. Ohjelmanpitäjien ja yleisön esittämät ongelmat joihin he olivat törmänneet cossatessaan ja crossatessaan olivat todella ikävää kuultavaa. Ihmetyttää välillä millaisia sammakoita ihmiset voivatkaan päästää suustaan.


Sunnuntai-iltapäivänä oli luvassa cosplaykisat eli NCC-karsinta, Hall Cosplay ja Photoshoot -kilpailu. NCC-kisaajien määrä oli kutistunut kahteen kisaajaan (?!), joista tuomarien oli varmasti vaikea päättää kumpi saa edustuspaikan. Photoshoot kisan kuvat olivat upeita ja Hall Cosplayn puvut myös. Onnea kaikille voittajille!


Yukiconostoksia

Ensimmäinen Yukiconini oli mielenkiintoinen kokemus. Olin aiempina vuosina jättänyt Yukin väliin, mutta nyt päätin hankkia lipun, sillä pitihän ensimmäinen messukeskuscon päästä näkemään paikan päällä. Yukicon oli mukava con, joskin toivon sen kehittyvän tulevaisuudessa vieläkin paremmaksi. Oli ihanaa nähdä niin paljon cosseja Undertalesta ja Love Livesta. Oli mukavaa myös nähdä ja hengata tuttujen kanssa ja kiitoksia kaikille Yonasta kuvia ottaneille ja kehuneille! Seuraava conini olisi luvassa huhtikuussa Popcultin muodossa.

Summary in English: I went to Yukicon 3.0 which was held in Helsinki. I cosplayed as Yona which I wore to Tracon the first time. There were a lot of Undertale and Love Live cosplays and the cosplay contests were great. Although the NCC preliminaries had only two contestants. My next con is going to be Popcult in April. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti