sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Cosplay: Amy Pond - Doctor Who


Amy majaili pitkään cosplaylistallani, vaikka olikin lopulta suhteellisen helppo toteutettava. Valitsin cossikseni nimenomaan tämän tyylin, sillä perusteella, että se on yksinkertainen tehdä ja jaksot, joista asu on ovat yksiä lemppareistani. Tämä Amyn look on siis 5. kauden 4:stä ja 5:stä jaksosta eli ”The Time of Angels” ja ”Flesh and Stone.” Nämä kaksi ovat siis ensimmäisiä jaksoja 11. Tohtorin kausilta ja ensimmäinen kerta, kun Amy tapaa yhdet Tohtorin pahimmista vihollisista itkevät enekelipatsaat eli ”Weeping Angelsit.” Sarjaa pidemmälle seuranneet tietävät mitä Amylle lopulta tapahtuu, joten senkin perusteella jaksot ovat tärkeitä.

Amy had a place on my cosplay-to-do list a long time, although it was surpringly easy to make in the end. I chose this look to be my cosplay because it was simple and the episodes it's from are some of my favourites. This look of Amy's is from the 5th seasons episodes 4 and 5 aka. ”The Time of Angels” and ”Flesh and Stone.” These two episodes are the earlier episodes of the 11th Doctor and the first time Amy meets one of the deadliest enemies the Doctor has: ”Weeping Angels.” Those who have watched the series longer than this know what's going to happen to Amy in the end, so because of that these episodes are important too.

Mustat sukat ei näy kuvassa :(

Syy nimenomaan Amyn cossaamiseen on myös se, että Amy on yksi lempihahmoistani tv-sarjoissa koskaan. Hän omaa yhden hienommista ja koskettavismmista tarinoista, mutta säilyy silti huumorintajuisena ja persoonallisena hahmona. Amy ja Rory ovat myös yksi OTP:istani.

The reason I cosplayed as Amy is also that Amy is one of my favourite characters of all time in tv-series'. She has one of the greatest and most touching stories, but still remains to be funny and her own personality. Amy and Rory are also one of my OTP's.

Cosplayn osat olivat metsästettävissä kirppareilta. Hameen ostin jo viime syksynä, kun aloin miettimään, että tämä cossin haluan tehdä joskus. Löysin sen sattumalta ja se on kuitenkin myös sellainen, jota voin pitää arkenakin, sillä siinä on taskut <3. Peruukki oli myös ensimmäisten ostosten joukossa ja sen bongasin Facebook -kirppikseltä. Omistin jo yhden tummemman ruskean pitkän peruukin, mutta halusin punaisemman tätä cossia varten. Aikaisempi omistaja oli leikannut peruukkiin otsatukan, mikä tuotti hakaluuksia muokattaessa, mutta niistäkin pääsin yli. Oikeasti etuhiusten olisi tarkoitus mennä mustan pannan alle, mutta nyt sain muotoiluvaahto+lakka liimattua ne sivuille. Ne pysyivät yllättävän hyvin. Musta hiuspanta muuten löytyi ihan siskon kaapista.

I hunted down most parts of this cosplay from secondhand stores and fleamarkets. The skirt I bought last year already. I found it by accident and I wear it on weekdays too, because it has pockets <3. The wig was also one of my earliest bought pieces for this cosplay. I got it from a Facebook -fleamarket. The black hairband is my sisters.

Kengissä oli eniten metsästämistä. Löysin lopulta tummansiniset Converset kirpparilta, sillä uusia Converseja en viitsinyt lähteä ostamaan cossia varten. Ne ovat liian isot, mutta käyvät kyllä käyttökengiksikin, sillä en ainakaan conipäivien aikana saanut rakkoja tms. Harmaat sukkahousut löytyivät ihan Prismasta. Päätin myös lakata kynnetkin oikean sävyiseksi, joskin niistä tuli vähän liian vaaleat. Miniääniruuvimeisselini ostin Desuconista.

The shoes were the hardest to find. I didn't want to buy new Converse, but luckily I found the dark blue Converses at a felamarket. They are too big, but I can use them daily too. I also painted my nails, although the shade ended up to be a bit too light. I bought the miniature sonic screwdriver from Desucon.

Paita oli ainoa juttu, jonka ompelin cossia varten. Se oli aika yksinkertainen tehdä mallinsa takia. Sain sen tehtyä yhden pitkän illan aikana. Paidan tekovaiheista löysin jostain syystä vain yhden kuvan, noista photoshoot kuvista näkeekin sitten lopputuloksen.

The shirt was the only thing I sewed for this cosplay. It was simple to make as the design was what it was. I made it in one long night. I found only one picture of making the shirt, and the result can be seen in the photoshoot photos.

Telttapaita syntymässä/Work in progress

Halusin lavastaa metsäkohtauksen jaksosta ”Flesh and Stone”, sillä se on elävästi jäänyt mieleeni jokaisen katselukerran jälkeen ja minulla oli metsä käytettävissäni melkein takapihalla.

I wanted to set up the forest scene from ”Flesh and Stone”, because it has stayed in my mind after every time I've watched the episode and I had a forest I could use, almost in my backyard.

*Sonic screwdriver sound*
Mieleen muistuu myös jakson ”The Time of Angels” kohtaus, jossa Amyn silmästä vuotaa kiven hippuja, hänen katsottuaan enkeliä silmiin. Se on myös jäänyt mieleeni erinomaisen WTF -tunteen tuojana.

The time of Angels” also has a scene where stones come out of Amy's eyes, after she looks into the angels eyes. It has also stayed in my mind as the bringer of the ultimate WTF -feeling.Saatanpa pitää tätä cossia tulevissakin coneissa, sillä se on yllättävän mukava, vaikka pitkä peruukki aiheuttaakin aina ”pipo päässä” fiiliksen. Seuraava coni mihin olen tulossa on muuten Desucon, mutta sitä ennen saan toivottavasti blogin päivitysrytmistä kiinni, kun suurimmat kiireetkin helpottivat jo. Sitä ennen, kommentoikaa! Kommentteja on kiva saada ihan mistä vaan ja lukea myös ja ne auttaa siihen, että jaksaa höpistä tänne bloginkin puolelle.

I might wear this cosplay to a future con too, because it is surprisingly comfortable, although a long wig always makes the ”woolly hat on” feeling. Next con I'm going to is Desucon, but before that I hope to get my blogposting rhythm back, as my biggest hurries are already over.before that, please comment! I'm always delighted to get comments about anything they're fun to read. They help me get motivation to write on the blog too. 2 kommenttia:

  1. Mietinkin PopCultissa, että oletko se sinä Amyksi pukeutuneena, mutta en ollut ihan varma. Olin itse mm. mainostamassa Aikavänkyrä-nimistä Doctor Who -tapahtumaa Who-miitissä.

    VastaaPoista
  2. Äh, ikävää, kun käy näin. Cosseissa on välillä niin vaikee tunnistaa ihmisiä. Minäkin olin tunnistavinani sut, mutta en sitten kehdannut moikata, kun en ollut ihan varma :D

    VastaaPoista