tiistai 17. helmikuuta 2015

Desucon Frostbite 13.-15.2.2015

Vietän hiihtolomaa tällä viikolla, joten nyt olisi luvassa coniraporttia, kun on kerrankin aikaa kirjoitella arkenakin. Desucon Frostbite oli siis jälleen Lahden Sibeliustalossa, tänä vuonna toista kertaa K-18 leimalla, ensimmäistä kertaa K-18 leimalla loppuunmyyty. Itselleni tämä coni oli kuudes Desutapahtuma ja järjestyksessään 16. contapahtuma, jossa on tullut käytyä. Cosplay -asuna oli molempina päivinä Nagisa Hazuki sarjasta Free!. Tässä postauksessa pääpaino kuitenkin itse tapahtumalla ja laitan myöhemmin tällä viikolla postaukset erikseen vielä cossista ja sen teosta.

Ihana pinkki ranneke tällä kertaa :3

Sitten itse asiaan. En ollut conissa perjantaina, lähinnä siksi, että olin juuri edellisenä päivänä tullut pois koulun leiriltä ja yksi coniseurueemme jäsen tuli Ruotsista vasta perjantaina iltapäivällä. Heräsin lauantaiaamuna siis seitsemän aikoihin ja lähdimme köröttelemään kohti Lahtea vähän ennen yhdeksää. Saavuimme Sibbelle noin kymmeneksi ja menimme ensin kiertelemään myyntipöytäsalia. Ensimmäiseksi tuli mieleen, että näyttääpä tämä jotenkin oudon pieneltä ja niinhän se tällä kertaa olikin. Tänä vuonna nimittäin iltabileet järjestettiin samassa tilassa ja siellä oli iltaa varten paljon normaalia enemmän tavaraa. Myyntipöytäsali siis tuntui paljon ahtaammalta ja siellä oli tavallistakin enemmän tungosta. Sen takia emme viihtyneet siellä hirvittävän pitkiä aikoja ja minun viikonloppuni ostossaldoksi jäikin vain uusin Kuroshitsuji -pokkari. Coniseurani osti kyllä tavaraa sitten minunkin puolestani.

Kuroshitsuji XVI, Tämä jäi ainoaksi ostoksekseni myyntipöytäsalista tällä kertaa.
Ensimmäinen varsinainen ohjelma, jota kävin seuraamassa oli ”Kuroshitsujista Karnevaliin -neoshounenin salat”, joka siis nimensä mukaisesti kertoi neoshounenista, eli tytöille suunnatuista sarjoista, jotka ovat ottaneet osia pojille suunnatuista sarjoista, kun huomattiin, että tytöt lukevat paljon shounenia. Neoshounen -termi ei ollut itselleni aivan tuntematon, sillä olen katsonut niin Kuroshitsujia kuin Karnevaliakin ja genre kiinnostaa. Animemakuni tuppaa yleensäkin kallistumaan shouneniin, joten tytöille suunnattu shounen on erittäin varteen otettava vaihtoehto. Osa ehdotetuista sarjoista olikin sellaisia, joiden katsomista/lukemista olen pitkään miettinyt. (esim. Pandora Hearts ja Loveless) Luento oli mielenkiintoinen ja sain ihan liikaa hyviä sarjaehdotuksia. Mistä revin lisää aikaa kaiken lukemiseen/katsomiseen?

Toinen seuraamani ohjelma oli ”Tytöt tykkää poikainsarjoista”, jossa siis keskityttiin miettimään miksi shounen -sarjat ovat tytöistä mielenkiintoista luettavaa, vaikka ne on alunperin suunniteltu poikien luettavaksi. Koska oma makuni kallistuu myös shouneniin, menin kuuntelemaan luentoa innolla. Luento tuntui osittain puuduttavalta ainakin alussa, sillä siinä käytiin läpi kymmenen parasta shounen ja shoujo -sarjaa ja niiden perusjuonet. Itselleni suurin osa sarjoista oli tuntemattomia, suhteellisen uusi animeharrastaja kun olen, joten en silläkään saanut paljoa irti tästä osuudesta. Juoni- ja muut esimerkit kuitenkin linkittyivät luennon myöhempiin osuuksiin ja aiheuttivat jonkinasteisia naurunpyrskähdyksiä. Olisin kuitenkin kaivannut kokonaisuudeltaan syvempää analyysia, nyt kaikkea aiheeseen liittyvää tunnuttiin käsittelevän kovin pintapuolisesti. Huumoria kuitenkin löytyi, mikä on aina plussaa.

Tässä välissä kävin vähän photoshoottamassa Nagisana ja siitä siis tulossa kuvamateriaalia myöhemmin. Kävimme muutenkin ulkoilemassa vähäsen, sillä sisällä tuntui olevan ajoittain todella paljon tungosta ja kuuma. Kesä -Desussa tungosta ei tunnu olevan koskaan näin paljon, kun osa ihmisistä on aina ulkona. Nyt talvella oli vaikea päästä välillä kulkemaan Metsähallinkaan läpi. Kiertelimme myös kirppis- ja yhdistyspöydät sekä taidekujan tässä välissä.

Seuraava ohjelma, jota menimme porukalla seuraamaan oli cosplaykisat. Tällä kertaa kaikki kolme viikonlopun Cosplaykisaa oli laitettu tähän puoleentoista tuntiin. Luvassa oli siis yliajalle mennyt kaksituntinen cosplayspektaakkeli, jossa oli esityskilpailu, Hall Cosplay ja Urobuchi Hall Cosplay. Esityskilpailu oli todella hauskaa seurattavaa ja esityksiä oli onneksi paljon. Hall Cosplay sekä kunniavieraan kunniaksi ollut Urobuchi Hall Cosplay olivat nekin kovatasoisia. Miten ihmeessä tuntuu, että näiden kisojen taso nousee aina vaan. Juonnotkin olivat hauskoja ja tarpeeksi lyhyitä, niin ettei ruotsalaisvahvituksemmekaan ehtinyt niihin kyllästyä, vaikkei mitään ymmärtänytkään. Esityksiä kuitenkin pystyi seuraamaan hyvin, kun niitä muistikuvieni mukaan taisi olla ainoastaan yksi kokonaan suomeksi. Kuitenkin tykkäsin kaikkien kisojen seuraamisesta niin paljon, etten edes tajunnut, että kisat menivät puoli tuntia yliajalle. Onnea kaikkien kisojen voittajille!

Suuntasimme pääsalista sitten suoraan hakemaan pizzaa, jota jouduimme silti odottelemaan lähes tunnin. No ainakin kotipizza sai tuottoa. Ehdimme hyvin takaisin Sibeliustalolle syömään ja ehdin myös vielä puoleksi tunniksi mukaan DesuDanceen. Tällä kertaa cossinkin vaatteet olivat sopivat tanssimiseen, vaikka silti välillä piti ottaa vähän kevyemmin, kun en halunnut hikoilla liikaa cossissa. Tämän jälkeen suuntasimme vaatteiden vaihtoon.

Suuntasimme sitten iltabileiden alkuun takaisin conipaikalle. Iltabileet järjestettiin siis yleisesti myyntipöytäsalina tunnetulla Finlandia Klubilla, Sibeliustalon yläkerrassa. Vaikka menimme paikalle vähän vaille kymmenen, sali oli jo aivan tuhottoman täynnä ihmisiä. Fiilistelimme sitten ensimmäisen esiintyjän The Next Hogake Bandin keikkaa baarijonosta. Bändi soitti musiikkia Narutosta ja sen lisäksi esim. Digimonin tunnarin. Tämä oli kyllä ehdottomasti oikea kohderyhmä, sillä paljon nuoremmat eivät enää mitään digimoneja muista. Ekat drinkit saimme sitten käteen, kun bändi oli lopettelemassa. Sitten suuntasimme tanssilattialle, sillä baaritiskeille oli koko ajan ihan kamalat jonot. Tanssilattiallakin oli sellainen ryysis, ettei siellä kauaa viihtynyt. Olisin kaivannut myös lisää animeremixejä tanssimusiikkiin. Istuimme sitten iltaa, sillä onneksi penkkejä oli vapaana. Lopulta suuntasimme nukkumaan puoli kahden aikoihin.Sunnuntaiaamuna menimme Sibeliustalolle kymmeneksi kiertelemään myyntipöytäsalia ja taidekujaa. Aamupäivällä hakkasimme myös rytmipelejä. Sunnuntain ainoaksi ohjelmaksi minulle jäi ”ES uima-altaassa: kriittisen rakastava sukellus Free!:n syövereihin, osa 2”, joka siis oli jatkoa viime vuoden animen ensimmäisestä keudesta pidetylle ohjelmalle. Tällä kertaa syyniin joutui siis sarjan toinen kausi ja ohjelma oli yhtä nautittava kuin viimekin vuonna. Ohjelmanpitäjä oli kerännyt hyviä pointteja ja jäsennellyt ne järkevästi. Hahmojen pään sisään meneminen ja ohjelman psykologinen puoli oli mielenkiintoista. Taas oli nähty ihanan paljon vaivaa ja aikaa, varsinkin videot olivat hienoja. Huumoriakin oli ihanan paljon, ja sainkin päivän naurut tästä ohjelmasta.
Tämän jälkeen suuntasimme kotimatkalle.

Koko conista jäi taas kerran mahtava fiilis, vaikka se tuppaakin väsyttämään aika lailla. Kiitoksia kaikille viikonlopun juttutovereille sekä vanhoille ja uusille tutuille! Toivottavasti näkyillään vielä tulevissakin coneissa :3!

Koko conin plussat ja miinukset
+Iltabileet Sibeliustalolla. Ihanaa, kun ei tarvitse liikkua mihinkään erikseen
+Cosplaykisat
+DesuDance <3
+Free-ohjelma

-Iltabileiden ahtaus ja hirvittävät jonot baaritiskille
-Myyntipöytäsalin ahtaus
-Tungos välillä kaikkialla muuallakin
-Cosplayesityskisassa suoraan yleisöön kohdistetut valot. Häikäisivät turhan paljon ainakin meitä parvella istuneita. 


Okay, I'm too lazy to translate this all again. Well Desucon Frostbite happened once again last weekend. It was banned from people under 18 the second time and this time it sold out too. The convention was my 16th in total and I cosplayed as Nagisa Hazuki from Free! both days. I'm gonna make separate posts of the cosplay and it's making of later this week as I am on winter vacation at the moment.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti