sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Cosplay and book Update!

Kirjat vai cosplay? Cosplay vai kirjat?  Kirjat… Cosplay… Kirjat ja cosplay? Cosplay ja kirjat? Cosplay… Kirjat… cosplaykirja, kirjacosplay mitäh? Eikun LEIPOMINEN!

Tuossa lähinnä kaikki mitä olen tehnyt tällä viikolla, joita tämä postauskin siis koskee. Olen tällä viikolla leiponut joka päivä jotain yo-juhliani varten, lähinnä pullaa ja keksejä. En kuitenkaan nauti leipomisesta hirveästi, yleensä leivon vain silloin, kun tekee mieli leipoa ja jotain hyvää, mutta ei tämä ole nyt ollut ollenkaan niin paha. Ihan mukavaa kun on jotain tekemistä XD. Mutta leipomistaitoni näkyy mm. siinä, että onnistuin polttamaan niitä pipareita aika kasan, ennen kuin osasin ottaa ne ulos uunista oikeaan aikaan.

Books or cosplay? Cosplay or books? Books… Cosplay… Books and Cosplay? Cosplay nad books? Cosplay… Books… cosplaybook, bookcosplay, What? No, I mean BAKING!

That’s something I’ve been doing the whole week, the things that are included in this post also. I’ve baked for my graduation party, mostly buns and cookies. I don’t enjoy baking that much, normally I bake something when I feel like it and I want something sweet, but this hasn’t been so bad actually. It’s nice to have something to do XD. But my skill in baking can be seen in a pile of burned cookies. Well I burned them a pile, before I learned to take them out of the oven in time.

Luffyn tekoa

Making Luffy

Nyt on enää alle kaksi viikkoa hypeconiin, joten oli aikakin hankkia ja tehdä loppuun muutamia juttuja Luffy-cossiani varten. Olen puhunut tästä aikaisemmin *täällä*.

Now when it is two weeks to Hypecon I finally bought some supplies I needed for my Luffy cosplay. I’ve talked about this earlier in *here*.

Tässä muistutus cossista
Here's a reminder of the cosplay

 Alkuvaikeuksiani tämän cossin tekemisessä oli siis Luffyn takin ja vatsalihasten ja rinnan arven toteuttaminen. Takkiin löysin onneksi paidan kirppikseltä, josta sain muokattua sen. Sen tekovaiheista ei ole kuvia, koska olin liian innoissani sen teosta, niin en pysähtynyt kuvien ottoon. Tässä kuitenkin nappeja vaille valmista takkia:

My problems with this cosplay in the beginning were Luffy’s jacket and making the abs and the scar in his chest. Luckily, I found a shirt from flea market, which I made the jacket of. There are no pictures of me making it, because I was so excited when making it that I had no time to take pics. But here’s the jacket almost finished, Only the buttons lack:

Pink goes with read XD

Lisäsin extraa hihoihin ja helmaan.
I added extra to the sleeves and the helm.

Napit odottaa maalaamista
Buttons waiting for paint.


Tässä valmis kangasvyö, joka on n. 140cm pitkä ja 30cm leveä:
Here’s the finished fabricbelt, which is 140cm tall and 30cm wide:”Vatsalihaspaitaa” varten ostin normaalin topin Onlysta ja kangasvärejä. Tarvitsin tietenkin apua, koska paita piti maalata niin, että se oli päälläni. Pikkusiskoni opiskelee pintakäsittelijäksi, eli maalariksi, on kiinnostunut koristemaalauksesta ja on todella hyvä piirtämään muutenkin. Hän sai sitten toteuttaa Luffyn vatsan ja rinnan. Ja hyvähän siitä mielestäni tuli, vaikka eihän sitä ei-maalatun näköiseksi saa millään… Pitäisi itse kehittää vatsalihakset ja tehdä muitakin leikkauksia, jotta voisin oikeasti mennä ilman paitaa XD.

For the ”abshirt” I bought a normal top form Only and paints for fabric. I needed help, because the top had to paint while I was wearing it. My little sister studies to become a painter, she is interested in decorative painting and she is very good in drawing. So she got to make Luffy’s abs and chest. And it turned out finally, although you can’t make it look like it’s not painted… If I wanted it that way, I would had to develop some serious abs and some other cuts, if I were to go without a shirt XD.  


Testailin bindausta, tämä on ennen kuva
I tried binding, this is a before pic

Tämä on jälkeen -kuva
This is a after pic
Tässä valmis paita

Keep calm and Carry a Wand

 Samalla, kun ostin kangasmaaleja Luffy  -paitaa varten, niin ostin myös maaleja, jotta saisin kauan haluamani Harry Potter -aiheisen Keep Calm and… - paidan. Tässä siis se:

At the same time when I bought fabric paints for the Luffy shirt I also bought other colors, so I could make the Harry Potter – themed Keep calm and… - shirt that I’ve wanted so long. So here it is:


Takapuolella Deathly hallows - merkki
On the back the deathly hallows mark

Kirjoja ja haastetta

Books and Challenge

Tässä kuussa olen saanut mukavasti eteenpäin 100 kirjaa vuonna 2013 haastettani, joka löytyy erilliseltä sivulta blogistani tuolta sivupalkista.

In this month I’ve gotten more books to my 100 books in year 2013 challenge, which can be found on a separate page from this blog from the side bar.

Olen siis lukenut vihdoinkin Linnunradan käsikirja liftareille – kirjan, joka on niin klassikko, etten tajua miksen ole lukenut sitä aiemmin. Lainasin kirjastosta koko viisiosaisen trilogian, niin kuin sitä nimitetään ja luin sen sitten. 

I’ve finally read The Hitchhiker’s guide to the galaxy –book, which is so classic, that I can’t figure out why I haven’t read this before. I borrowed it from the library, the whole five part trilogy and then I read it.

Sitten eilen luin pitkästä aikaa kirjan lähes yhdeltä istumalta. Annukka Salaman Käärmeenlumooja. Olin jotenkin tosi epäileväinen kirjan suhteen lainatessani sitä mm. siksi etten olettanut suomalaisen osaavan kirjoittaa hyvää fantasiaa. En todellakaan tiedä miksi minulla edes oli sellainen käsitys, koska erehdyin ja pahasti.

Yesterday I read a book almost without taking my eyes off it. It has been a long time since I’ve done that. The last time was the hunger games last spring. This time it was a book by Finnish author Annukka Salama and the book is Käärmeenlumooja (which means a snake charmer.) It’s a fantasy book about people who have animal powers. I really thought it should be translated to other languages too, because its so good, that other than Finns should and could enjoy it too.  


Muutaman kerran vuodessa, joskus harvemminkin kohdalleni osuu kirja jonka oikeasti luen sulkematta sitä. Mittapuullani kirjan on oltava hyvä, jos niin käy. Viimeksi näin kävi nälkäpelin kohdalla, joskus viime keväänä.

Tämä kirja siis kertoo faunoideista, jotka ovat ihmisiä, joilla on puoliksi jonkun eläimen voimat. Esimerkiksi kirjan päähenkilö, Unna, omaa oravan voimat, mikä tekee hänestä ketterän yms. Tästä löytyy tavaraa myös romanssinnälkäisille. Suosittelen kaikille, jotka tykkäävät fantasiakirjallisuudesta, mutta tässä on paljon muutakin kuin sitä, joten voisin suositella kaikille ikäisilleni muutaman vuoden heitoilla. Tästä eteenpäin spoilerivaroitus!

Unna tutustuu poikajoukkoon, joilla on kaikilla myös jonkun eläimen voima. Näistä pojista lempparikseni muodostui harakan voimat omaava glamrokkari Joone, joka harakan tavoin kerää kaikenlaista kiiltävää.

Kirjan mielenkiintoisin hahmo on kuitenkin Unnan poikaystävä Rufus, joka alussa sanoo omaavansa käärmeen voimat, mutta onkin jotain paljon mielenkiintoisempaa, jota en edes kerro tässä, koska se oli mielestäni kirjan huippukohta. Spoilaus loppuu tähän.

Nyt sain pitkästä aikaa uuden kirjasarjan mitä seurata. Tästä voisi oikeasti tykätä muutkin kuin suomalaiset. Ja tällehän on jatkoa luvassa jo heinäkuussa, mitä ei kuitenkaan malttaisi odottaa. Sillä aikaa pitää ostaa tämä kirja oman hyllyn täytteeksi.

Muita kirjoja, joita olen lukenut tämän kuun aikana: Häräntappoase, joo en ollut lukenut sitäkään aikaisemmin ja kaksi eri Agatha Christien Hercule Poirot – dekkaria.

Other books that I’ve read this month was Häräntappoase (Finnish again: it translates to somthing like Bull killing weapon XD) and two different Agatha Christie’s Hercule Poirot –detective stories.

Kokeilin myös ensimmäisen kerran äänikirjaa. Lainasin Taru Sormusten Herran, ekan kirjan sormuksen ritarit kirjastosta ja nyt olen kuunnellut sitä pääasiassa silloin, kun leivon. Tämä äänikirja on osoittautunut hyväksi kokemukseksi, joten ehkä kuuntelen näitä lisää tulevaisuudessa. Nyt en kuitenkaan osaa päättää pitäisikö minun lisätä tämä luettujen kirjojen listalle, koska en varsinaisesti lukenut sitä (vaikka olen kyllä lukenut sen aikaisemmin), mutta sama kirjahan se silti on. Mitä sanotte, pitäisikö laittaa se listaan?


I also tried a audiobook for the first time. I borrowed the first book of the Lord of the rings and now I’ve been listening to it while baking. This audiobook has been a good experience so I might listen to these more in the future. Now I can’t decide if I should put this on the book list, because I didn’t read it in the meaning of the word read (although I’ve already read it earlier), but it’s still the same book. What do you think, should I put it on the list?   

6 kommenttia:

 1. Laita vain se siihen listaan ;D Basically olet lukenut sen, koska olet kuunnellut sen jonkun toisen lukemana, tai et lukenut, mutta siis... tiedät mitä kirjassa seisoo. Se on se juttu. Lukeehan sitä oma sisäinen äänesikin sinun päässäsi sinulle, kun itse sitä luet, eikös...? Ei isoa eroa minusta siis, luetko itse vai kuunteletko toisen lukemana.
  Minä olen itsekin kokeillut noita äänikirjoja LotRin kohdalla uteliaisuudesta, mutta toisaalta en jaksanut niitä kauaa, kun se juttu eteni liian hitaalla tempolla. Olen lukenut ne kirjat pariin otteeseen kaikki ihan itse, ja se sopii minulle paremmin kuin äänikirjat.
  Hyvältä näyttää tuo Luffy-cossi btw so far (:

  VastaaPoista
 2. Joo,oma sisäinen ääni kuulostaa hauskalta, mut tiedän kyl mitä tarkotit XD. Huomasin kyllä myös, että vain jo toi eka kirja on 20 levyä pitkä ja jokainen levy kestää n. tunnin, joten hidasta on. Olisin lukemalla saanut tehtyä sen nopeammin, mutta on kiva kuunnella jotain samalla kun leipoo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuolla viisiin voi kyllä tietyllä tavalla säästää aikaa, kun voi tehdä jotakin käsillään ja silmillään ja kuunnella samalla. Lukiessa täytyy yleensä kyllä keskittyä vaan siihen lukemiseen sitten pelkästään ;D Niin se on. Työmuistin rajalliset resurssit... puhumattakaan tarkkaavaisuudesta ;D

   Poista
 3. Ai säki olit Hypeconissa? :o Ite pyörin siel tänäki vuon Ichigo Kurosakina, miekkaki oli mukan (mitä ei viime vuon ollu viel). Tapahtumapaikka oli kyl nyt parempi, pehmee lattia oli ihana :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mmhh, olin hypeconissa :D Mulla on siitä postauskin. En tiiä luitko sen jo, mut siis ihan Hypecon otsikolla löytyy. Tapahtumapaikasta en osaa sanoa mitään, ku en ollu hypessä viime vuonna :D

   Poista