keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Tracon 14-15.9.2013

Tracon. Viime viikonloppuni kului siis Tampereella coneillessa ja cossaillessa. Tämä oli toinen kertani Traconissa. En ole ehtinyt kirjoittaa ennen kuin nyt, koska alkuviikkoni oli hektinen ja minulle iski maanantaina conirutto, onneksi vain nuhana, mutta ärsyttävää kuitenkin. Mahdolliset kirjoitusvirheet siis voi laittaa kipeänä olemisen syyksi. Taas menen tällä samalla menetelmällä eli tässä postauksessa yleisesti conista ja ohjelmista ja hieman myöhemmin seuraa cosplaykuvapostaus.

Lauantaiaamupäivällä lähdin ajelemaan Tamperetta kohti ja olin Tampere-talolla yhdentoista aikaan. Ensimmäinen ohjelma, johon osallistuin, oli Tracon tanssii. Koska tanssiminen on mielestäni kivaa, pidin tietty ohjelmasta paljon. Tanssiessa tuli kuuma, sillä lauantai oli säiden puolesta parhautta. En olisi lauantain sään perusteella uskonut, että on syyskuu. Sunnuntai oli sitten säiden puolesta taas asia erikseen.

Joka tapauksessa tanssimisen jälkeen menin heittämään cossin päälle ja pakko mainita, että pidän erityisen paljon Tampere-talon pukkarista, koska se on niin tilava verrattuna esim. Sibben pukkaritiloihin.

Tracon. I spent the last weekend at Tampere in Tampere-talo in a con called Tracon. This was my second time there. I haven’t had the chance to write about it yet because I've been busy and also a little sick. Ok, in this post I’m gonna talk about the con and its programs and later I’ll be posting about my cosplay. I drove to Tampere around 10 Saturday morning. First thing went to was this dancing thing to J-pop. I love dancing so I thought it was fun. I was hot after it because the day was really warm, I wouldn't believe it was actually September. Well, on Sunday it rained so… After the dancing I went to change my cosplay on.  
Seuraava ohjelma, jota menin katsomaan, oli puhallinorkesterin konsertti. Vaikka en tunnistanutkaan kuin osan kappaleista, (mikä johtuu ihan siitä etten ole katsonut kyseessä olleita animeita tai pelannut pelejä), niin silti lähes jokainen kappale sai jossakin kohtaa aikaan kylmät väreet. Oli myös kiva huomata, että soittajat ja kapellimestari olivat panostaneet esitykseen muullakin tavalla kuin opettelemalla kappaleet. Esimerkkinä mainittakoon vaikka pukeutuminen, kuten tyttöjen vekkihameet ja polvisukat, sekä kapellimestarin kissankorvat. Kokonaisuudessaan konsertti oli erittäin nautittavaa soundtrackmusiikkia.

Lauantai-iltani menikin sitten Vanhalla yo-talolla K-18 iltabileissä, jonne menimme katsomaan ruotsalaista alternative rock-bändiä Overworldia, joka oli ihan hyvä. Liian myöhään tajusin, että olisi pitänyt ottaa korvatulpat mukaan, sillä meteli oli aikas kova.

The next thing I went to see was wind instrument orchestra’s concert where they played anime and game music. It was nice to notice that they had invested to the thing more than just learning the songs, for example the conductor had cat’s ears and other props were used too. Saturday night we went to see a Swedish alternative rock band Overworld, which was pretty good.  


Sunnuntaiaamuna heräsin aikaisin kuuntelemaan kymmeneltä alkanutta luentoa Shingeki no Kyojinista. Kuuntelin ohjelman, vaikka se spoilasi koko sarjan ja en ole lukenut mangaa. Mutta kuten anikin keskustelupalstalla ja muuallakin netissä on sanottu, ajattelin jo luennon aikana, että jos kohderyhmä on sellaiset ihmiset, jotka ovat katsoneet ja lukeneet koko sarjan, niin miksi puolet luennosta käytetään juonen ja hahmojen esittelyyn? Vaikka en ole edes lukenut mangaa siihen mihin asti sitä on tullut, olisin silti mieluummin kuunnellut lisää erilaisista teorioista ja arvailuista sarjan ympärillä, kuin kuunnellut esittelyjä hahmoista jotka tiedän jo.

Seuraava ohjelma, mitä menin katsomaan, oli ”What do Japanese think of foreign Otaku?” Se oli siis japanilaisten yliopisto-opiskelijoiden tekemä esitelmä tutkimuksesta, jossa he olivat kysyneet esim. japanilaisten mielipidettä Otakuista muualla kuin Japanissa sekä muuta aiheeseen liittyvää. Oli mielenkiintoista kuulla näitä asioita suoraan japanilaisilta, mutta selvästi ohjelmaan ei olisi tarvittu sille varattua 45 min aikaa, koska varsinainen esitelmä oli ohi vartissa ja sen jälkeen yleisö esitti kysymyksiä pitkään. Myöhemmin jonottaessani cosplaynäytökseen, huomasin opiskelijoiden menevän jono ohitse ja ilahtuvan nähdessään animekaraokehuoneen, jonne he melkein juoksivat sen huomattuaan. Stereotypic, much?

Sunday morning I went to see a program about Shingeki no Kyojin/Attack on Titan. It spoiled the manga also, but I listened although I haven’t read it yet. The program told about the theories and speculations about the series. The next thing I went to see was called: “What do Japanese think of foreign Otaku?” it was held by Japanese university students who talked about what do Japanese think about Otakus in foreign countries and things related to that. Later when I was queuing to cosplay show I noticed that the students went by the queue and got excited when they saw the animekaraoke room near. They almost ran to see it. Stereotypic, much?

Eli seuraava ohjelma oli siis juurikin tuo sunnuntain cosplayspektaakkeli, jossa oli siis NCC-karsinta, esityskilpailu ja nettipukukisa kaikki samassa. Ja kuten kaikkialla internetissä jo valitettiin, mainitsen vielä, että paikkaliput saleihin olisivat hyvä keksintö, sillä siten ei syntyisi paikkoja tukkivia jonoja, kuten tähän ja puhallinorkesterin konsertteihin jonottaessa kävi. Näin varmaan kävi myös muissa isommissa ohjelmissa, jotka olivat pääsalissa. Cosplaykisoista sen verran, että oli kovatasoisempi esityskilpailu kuin Desussa ja mielestäni voitto meni oikealle henkilölle ja esitykselle. Tietyssä vaiheessa kilpailuja alkoi ärsyttää yleisön huutelu, johtuiko tämä sitten kisan myöhäisestä ajankohdasta vai mistä, en tiedä, mutta toisten esitysten aloituksen viivyttäminen turhilla huuteluilla ei nyt vaan ole hirvittävän kohteliasta.

So the last thing I went to see was the Sunday’s cosplay spectacle. NCC’s preliminary, show cosplay competition and internet cosplay competition in the same thing. The show cosplay competition was really good better than in Desucon and I though the right show and person won. On the whole I had a lot of fun in the con and now I’m still pretty tired but that might just be because of the flu.  

Koko conin plussat ja miinukset:
+ pukuhuone: tilava, vaikka olikin ruuhkaa lauantaiaamupäivällä sain silti varattua itselleni sopen, jossa vaihtaa cossi päälle.
+ vesipisteet: en ainakaan huomannut yhtäkään tyhjää
+ Sunnuntain cosplayjuontaja :3
+ Esityskilpailu

- Sunnuntain cosplay-yleisön huutelut: alkoivat ärsyttämään jossakin vaiheessa, liika toisto on liikaa
- oikeasti ne jonot: olin niissä itsekin puhallinorkesterin konserttia ja sunnuntain cosplayspektaakkelia ennen, mutta eikö paikkaliput vaan olisi vähemmän kulkuväyliä tukkiva keino
- karaokehuoneen jono: joo, se on suosittua, mutta, kun vilkaisee huoneeseen ja näkee, että jonon päässä olevat seisovat lähtee jonottamismieli saman tien.

Sitten kuvia, mitä tarttui mukaan myyntipöydiltä:
Things that I bought from the con: Ihana pipo :3
Love this hat :3

Sori, pimeä kuva, mutta siis Chopper -paita
Sorry, dark pic, but it's a Chopper t-shirt

One Piecen puuttuvia osia! Nyt puuttuu enää 56-59 <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti