lauantai 26. joulukuuta 2015

Liebster award -haaste x2SekäTodella Vaiheessa -blogin Reta että Lukunurkka blogin Q+Black haastoivat minut tähän, joten tässä postauksessa vastaukset kummankin kysymyksiin.

Sorry, only in Finnish this time!


Liebster Award menee näin:

1.Linkkaa haasteen antajan blogi postaukseesi.
2.Laita palkinto esille blogiisi.
3.Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen.
4.Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa.
5.Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
7.Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

Vastaukset Retan kysymyksiin:
1.Minkä elokuvan näin viimeksi?

Näin viimeksi elokuvateatterissa Nälkäpelin viimeisen osan eli Matkijanärhen kakkososan.

2.Kuvaile unelmakirjaasi.

Unelmakirjani on sellainen, joka vie mukanaan eli jonka haluaa lukea yhdeltä istumalta, herättää ajatuksia ja tunteita, naurattaa ääneen, itkettää ja sisältää arvoisensa lopun.

3.Liittyykö sinulla lukemiseen jotain rituaaleja? (Esim. aina pitää olla teetä tai kietoutuneena tiettyyn vilttiin.)

Ei mitään erityisiä, mutta tosi usein luen juuri ennen nukkumista eli lopetan lukemisen, kun alkaa väsyttää liikaa. Ennen nukkumista lukeminen on ollut minuna tapana aina ja osaksi sen takia tulee luettua joka päivä jotain kirjaa eteenpäin.

4.Minkälainen ihminen olet juhlissa?

Yleensä tosi sosiaalinen. Tykkään puhua ihmisten kanssa ja tietenkin mitä paremmin tunnen juhlissa olevat ihmiset sitä sosiaalisempi olen.

5.Onko e-kirjoilla tulevaisuutta? Entä paperikirjoilla? Kirjakaupoilla?

E-kirjat ovat mielestäni tosi hyviä esim. opiskeluun. Nykyaikana kun esim. lukiokirjatkin maksavat niin paljon ja melkein joka vuosi niistä tulee uusi painos, josta on muutettu vain paria asiaa. Tällaisissa tapauksissa e-kirja olisi hyödyllinen, sillä tiedosto olisi halvempi ja energiaystävällisempi päivittää kuin fyysinen kirja. Itse henkilökohtaisesti pidän tosi paljon fyysisen kirjan lukemisesta, koska vietän aikaa paljon erilaisten ruutujen ääressä jo muutenkin, niin on hyvä että kirjaa lukiessa pääsee eroon ruudusta. Paperikirjoilla varmasti on tulevaisuus niin kauan, kun on ihmisiä jotka ovat opetelleet lukemaan fyysisistä kirjoista. Myös tabletilta/e-lukulaitteelta lukemisen tuleminen mukavammaksi, käytännöllisemmäksi ja halvemmaksi varmasti vaikuttaa asiaan. Luulen, että kirjakaupat siirtyvät tulevaisuudessa yhä enemmän nettikaupoiksi ja varsinaiset myymälät häviävät.

6.Kenen kirjailijan työhuoneessa haluaisit olla kärpäsenä katossa? Elävä tai kuollut, kumpikin käy.

Ajattelin ensin, että onpas helppo kysymys: J.K. Rowling tietysti. Ainakin silloin, kun Pottereita vielä kirjoitettiin tämä olisi ollut automaattinen vastaukseni ja nytkin se on kyllä erittäin kärkipäässä. Kilpailevaksi J.K. Rowlingin rinnalle nousee tällä hetkellä George R.R. Martin, lähinnä siksi, että haluaisin niin paljon tietää miten Tulen ja Jään laulu -saaga jatkuu ja päättyy.

7.Kummasta pidät enemmän: kirjojen ahmimisesta vai rauhallisesti makustelusta?

Kirjojen ahmimisesta. Yksinkertaisesti silloin, kun kirja iskee tekee mieli lukea se loppuun välittömästi ja silloin saan yleensä parhaita lukukokemuksia. Rauhallisessa makustelussa on vähän se ongelma omalla kohdallani, että varsinkin pitkien kirjojen kanssa käy niin, että ehdin jo unohtaa yksityiskohtia kirjan alkupuolelta, kun lähestyn loppua.

8.Kuinka järjestelmällinen olet?

Todella järjestelmällinen. Mikä on ironista, sillä olen tosi laiska siivoamaan. Tykkään järjestellä esim. hyllyjäni ja saatan miettiä pitkiäkin aikoja kuinka järjestelisin esim. koristeeni hyllylle. Sitten käy niin, että vaivalla järjestetyt koristeet peittyvät pölykerroksen alle, kun siivouslaiskuus iskee. Myös koulumuistiinpanot ovat aina tosi järjestyksessä ja laatikostot sekä vaatekaappi.

9.Oletko innostunut jostain viime aikojen muoti-ilmiöstä, kuten karppauksesta, Room Escapesta, lankuttamisesta tai pastellinvärisistä hiuksista?

Enpä oikeastaan. Tai hiuksien värjäämistä olen miettinyt ja olihan niissä vähän pinkkiäkin yhdessä vaiheessa, mutta olen todennnut, että cosplayperuukit saavat riittää värin vaihtelun tyydyttämiseen.

10.Kirjasarja vai yksittäinen romaani?

Kirjasarja. Yksinkertaisesti siksi, että siinä on enemmän tarinaa ja on hauska lukea pidempää tarinaa joka nivoutuu yhteen lopussa. Toisaalta yksittäinenkin kirja voi olla joskus todella hyvä, mutta kirjasarjat ovat enemmän omaan makuuni.

11.Missä maisemassa mielesi lepää?

Tosi kliseinen vastaus, mutta mökkimme järvimaisema minä tahansa vuoden aikana.


Vastaukset Q+Blackin kysymyksiin:

1.Minkä genren kirjoja tykkäät lukea eniten? (rikos, romantiikka, fantasia jne.)

Fantasiakirjallisuus on eniten makuuni, mutta liian ”High Fantasy” ei kuitenkaan. Lemppareitani ovat sellaiset fantasikirjat, joissa fantasia tulee osaksi omaa yhteiskuntaamme tai esim. elää salaa sen parissa. Toisena perässä tulee dekkarit.

2.Luetko montaa kirjaa samanaikaisesti?

Joskus. Yleensä luen yhtä kirjaa kerrallaan niin pystyn keskittymään lukukokemukseen paremmin. Välillä saatan saada esim. jonkun tosi kauan odottamani kirjan, jota alan lukemaan välittömästi, vaikka joku muukin kirja olisi kesken.

3.Kuunteletko lukiessasi musiikkia?

En. Minun on vaikea keskittyä mihinkään lukemiseen ja ympärillä on paljon erilaisia ääniä. Kaipaan lukiessani hiljaisuutta

4.Minkä lukemasi kirjan hahmoa mielestäni muistutat, miksi?

Harry Pottereiden Hermionea. Varmasti moni muukin tyttö samaistuu häneen ja itse koen näin myös. Olen aina ollut lukutoukka ja tietyntasoinen ”hikke” ja samastun myös hänen ajatuksiinsa suvaitsevaisuudesta, rakkaudesta ja ystävyydestä.

5.Jos saisit päätää jonkun kirjan tai kirjasarjan pääsystä valkokankaalle, mikä teos se olisi?

Suomalaisen Annukka Salaman faunoidinuorista kertovat kirjat (Käärmeenlumooja, Piraijakuiskaaja ja Harakanloukku) olisivat todella mielenkiintoisia ja varmasti hyviä elokuvina. Yleiset suomalaisten elokuvien budjetit eivät vain taitaisi riittää näiden tekoon. Toinen sarja, josta kylläkin on jo elokuva eli Eragon. Se elokuva vaan on vain niin huono, että toivoisin koko sarjan uudelleen tekoa elokuviksi, sillä tämä elokuva ei tee kunniaa kirjasarjalle.

6.Erikoisin paikka jossa olet lukenut kirjaa?

Tätä pitikin miettiä hetki. Sitten tajusin, että olen lukenut meidän moottoriveneessä, samalla kun iskä ja pikkusisko kalastavat.

7.Miten paljon ostat kirjoja vuodessa?

Tämä vaihtelee aika paljon vuosittain riippuen esim. siitä julkaistaako mitään kirjaa, jonka haluaisin omaan hyllyyni. Viime vuonna ostin varmasti yli kymmenen kirjaa, mutta tänä vuonna se taitaa jäädä alle viiteen. Tänä vuonna olen toisaalta lainannut enemmän kirjastosta.

8.Mikä on mielestäsi sellainen kirja jonka jokaisen pitäisi lukea ainakin kerran elämässään?

Tämä on tosi vaikea kysymys, koska minulla itsellänikin on paljon tämän arvoisia kirjoja lukematta vielä. Harry Potter -fanina on kuitenkin pakko sanoa, että joku niistä (tai mieluiten koko sarja).

9.Hauskin kirja minkä olet lukenut?

Vaikea valita vain yhtä hauskaa kirjaa, sillä niitä on monia ja niiden hauskuuden tasokin on vaihdellut. Pottereissa on monta todella hauskaa kohtaa, joille nauran aina ääneen ja joka kerta kun luen ne uudestaan nauran jollekin uudelle asialle, jota en ehkä ole aiemmin tajunnut. Hauskoja kirjoja ovat olleet myös Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja -kirjat, nuo jo aiemmin mainitut Salaman kirjat, sekä Terry Pratchettit, joita on tullut luettua harmillisin vähän.

10.Miten olet asetellut kirjat kirjahyllyysi? (aakkosjärjestys? genre? Tms.)

Minulla on kaksi kirjahyllyä itse asiassa. Toinen on pyhitetty Harry Pottereille ja kaikille sen oheiskirjoille ja siihen liittyville kirjoille. Samassa hyllykössä on muutakin tavaraa esim. koriste-esineitä. Toinen hyllykkö on pyhitetty kokonaan kirjoille. Siinä on viisi hyllyä, joista kaksi on kaapin sisällä. Kaksi ylintä hyllyä vie mangapokkarit (joista yhden pelkästään One Piece XD), sekä John Greenin kirjat. Kolmannella eli vielä näkyvällä hyllyllä on muita tärkeitä kirjoja, kuten J.K. Rowlingin muut kirjat, Tulen- ja jään laulu -sarja ja Taru sormusten herrasta. Kaapissa olevilla hyllyillä on sarjoittain tai kirjailijan mukaan järjestyksessä esim. Eragonit, Agatha Christien kirjoja ja ompelukirjoja. Tämäkin hylly alkaa olla jo ääriään myöten täynnä.

11.Kenen tunnetun kirjailijan kanssa haluaisit keskustella hänen teoksistaan?

Tämä on helppo kysymys: J.K. Rowlingin. Varmasti jokaisella Potter -fanilla on niin paljon kysysmyksiä sarjasta, jotka haluaisi esittää Rowlingille.


Nimettävät blogit tähän haasteeseen alkavat loppua kesken, joten jätän haastamisen tällä kertaa väliin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti