lauantai 12. joulukuuta 2015

Disney ChallengeSain tämän haasteen jo heinäkuussa It is possible to meet in the dream- blogin Elinalta ja siitä asti olen aika ajoin miettinyt tämän kirjoittamista. Disney -leffat kun ovat olleet tärkeä osa lapsuuttani, niinkuin varmasti monen muunkin. Myöhemmin olen innostunut niistä lisää ja tällä hetkellä keräilenkin klassikoita hyllyyni ja yritän aika ajoin katsella niitä Disney -elokuvia, joita en ole vielä nähnyt. Tässä haasteessa suurin osa leffoista on sellaisia, jotka ovat nostalgisia lapsuudestani ja siksi tärkeitä minulle.

I got this challenge in July from ”It is possible to meet in the dream”- blog's writer Elina and I've been thinking about writing it since. Disney movies were an important part of my childhood, like for so many else of us. Later in life I got more and more excited about them and at the moment I'm collecting the classics and trying to watch those Disney movies I haven't seen when I have the time and interest. In this challenge most of the movies are nostalgic from my childhood and that's why they are important to me.1.Ensimmäinen Disney -muistosi/elokuvasi?

Ensimmäiset Disney -muistot liittyvät siihen, kun olen katsonut VHS:ltä näitä leffoja pikkusiskon kanssa. En muista mikä on ensimmäinen Disney -elokuva, jonka olen nähnyt, koska olin niin pieni silloin. Kovassa käytössä olivat kuitenkin esim. Lumikki ja seitsemän kääpiöta, Pieni merenneito ja Leijonakuningas.

1.Your first Disney memory/movie?

My first Disney memories are me watching these movies from VHS with my little sister. I don't remember what was my first Disney movie ever, because I was too little to remember. Some of the most watched were Snow White and the Seven Dwarfs, Little Mermaid and the Lion King. 

Snow White in the woods


2. Lempi Disney -elokuvasi?

Ykköslempparini on Leijonakuningas. Muita lemppareita ei missään erityisessä järjestyksessä ovat: Lumikki ja seitsemän kääpiötä, Notre Damen kellonsoittaja, Peter Pan, Pocahontas, Kaunotar ja Kulkuri, 101 Dalmatialaista, Mulan, Aladdin, Frozen ja Big Hero 6.

2.Your favourite Disney movie?

My all time favorite number one is the Lion King. My other favourites not in any order are: Snow White and the Seven Dwarfs, The Hunchback of Notre Dame, Peter Pan, Pocahontas, Lady and the Tramp, 101 Dalmatians, Mulan, Aladdin, Frozen and Big Hero 6.3. Millä kielellä katsot Disney -elokuvasi?

Tosi vaihtelevasti englanniksi tai suomeksi. Tykkään katsoa alkuperäisillä äänillä, koska ne on alkuperäiset ja siten luovat tietyn tunnelman. Suomidubeissa on kuitenkin niin paljon nostalgiaa ja silloin kappaleet osaa paremmin ulkoa.

3.In what language do you watch your Disney movies?

It varies greatly between English and Finnish. I like to watch the originals, because they are the originals and bring a certain atmosphere. On the other hand the Finnish dubs are nostalgic to me and I know the songs in them better.

4. Mitä mieltä olet mahdollisista jatko-osista?

Olen nähnyt jatko-osia tosi vähän ja olen sen yleisen mielipiteen kannalla, että ne ovat aikamoista kuraa. Ainoat jatkikset, joita olen jaksanut katsoa enemmän kuin kerran ovat Leijonakuningas II ja III.

4.What do you think about possible sequels?

I've seen really few of them and I'm with the popular opinion about them; they suck. The only sequels I've seen more than once are Lion King II and III.

5.Top 5 prinsessaa, prinssiä ja pahista?

5.Top 5 princesses, princes and villains?

Prinsessat:
1.Pocahontas
2.Mulan
3.Kaunotar
4.Elsa
5.JasminePocahontas on mielestäni paras prinsessa, koska hän on ihanan lapsellinen ja samaan aikaan tarpeeksi viisas päätöksissään. Pocanhontaksella on myös erityisen iso nostalgia-arvo minulle. Varsinkin Arja Korisevan suomidubbi Pocahontas on suomidubbien parhaita paloja. Mulan taas ei ole minulle lapsuudesta tuttu lähinnä siksi ettemme omistaneet sitä. Olen myöhemmin katsellut sen useampaankin kertaan ja Mulan on juuri sellainen voimakas sankaritar, jota katsoo ylöspäin. Kaunotar ei varsinaisesti ole prinsessa, mutta kuitenkin elokuvansa naispäähenkilö. Kaunottarella ja Kulkurilla on erityinen paikka sydämessäni nostalgian takia ja onhan se älyttömän sympaattinen hahmo. Elsa taas iskee minuun siksi, että on voimakas naishahmo, joka ei tarvitse miestä selvitäkseen, niinkuin monet muut Disney -prinsessat. Jasmine taas iskee minuun luonteellaan ja osuu hyvin kokonaisuuteen, kun Aladdinia katsoo.

Princesses:
1.Pocahontas
2.Mulan
3.Lady
4.Elsa
5.Jasmine

Pocahontas is my favourite princess, because she is childlike and just wise enough at the same time. Pocahontas also has a great nostalgic value to me. Especially the Finnish dubber of Pocahontas, Arja Koriseva, is one of the best out of Finnish dubs. Mulan isn't familiar to me from childhood, because we didn't own the movie. I've later seen the movie a few times and Mulan is the kind of strong female warrior you look up to. Lady isn't exactly a princess, but she the main character in her movie. Lady and the Tramp has a special place in my heart because of nostalgia and she's a really sympathetic character. I like Elsa because she is a strong female character, who doesn't need a man to survive, like many other Disney princesses. I like Jasmine because of her personality and she blends well to the movie.

Prinssit:
1.Flynn Rider
2.Aladdin
3.Philip
4.Simba
5.John SmithFlynn Rider iskee minuun pääasiassa huumorilla ja hän onkin mielestäni paras osa Kaksin Karkuteillä -elokuvaa. Aladdinin tarina on mielestäni hieno ja hauska. Ruususen prinssi Philip taas on jäänyt ikuisesti mieleeni lausahduksesta: ”Isä elät menneisyydessä, me elämme jo 1300-lukua.” Simba taas viehättää tietynlaisella lapsellisuudellaan. Pocahontasin John Smith ei aivan ole prinssi, mutta elokuvassa on minulle nostalgia-arvoa ja siksi hänkin on näin korkealle listallani kivunnut.

Princes:
1.Flynn Rider
2.Aladdin
3.Philip
4.Simba
5.John Smith

Flynn hits me with humour and I thinks he is the best part of Tangled. Aladdin's story is fine and funny. Aurora's prince Philip stays in my mind because of his line: ”Now Father you're living in the past. This is the 14th century.” Simba is great because of his child likeness. Pocahontas' John Smith isn't exactly a prince but the movie is nostalgic and that's why he is on this list.

Pahikset:
1.Scar
2.Ursula
3.Cruella De Vil
4.Lumikin äitipuoli/noita
5.JafarPahiksista paras on Scar kaikessa julmuudessaan. Vaikka Scar omaakin Disney -pahiksille tyypilliset tyhmät apurit hänen apurinsa ovat kuitenkin hauskimmat. Ursula taas on jäänyt minulle lapsuudesta mieleen erityisesti Pienen merenneidon loppukohtauksesta, jossa hän kasvaa jättiläiseksi. Cruella De Vil on pahiksena siitä hyvä, että hänellä on jokin motiivi olla paha, toisin kuin yleensä ollaan pahoja vain pahuuden takia. Lumikin äitipuoli on listalla, koska elokuvalla on minulle nostalgia-arvoa. Lapsena hän oli minusta pelottavin Disneypahis. Jafar taas on listalla, koska hän on mielestäni yksi toimivimmista pahiksista.

Villains:
1.Scar
2.Ursula
3.Cruella De Vil
4.Snow White's stepmother/witch
5.Jafar

The best villain is Scar whit all his cruelty. Although Scar has typical stupid helpers as most Disney villains his help is the funniest. Ursula has stayed in my mind for Little Mermaid's last scene, where she grows. Cruella De Vil is a great villain because she has a motive to be bad, unlike most of Disney villains that are bad just because. Snow White's stepmother is on the list, because the movie is nostalgic. As a child I thought she was the scariest Disney villain. Jafar is on the list because he is one of the better working villains

6.Missä elokuvassa on kivoin juoni/tapahtumaketju?

Leijonakuninkaassa, koska rakastan sen tarinaa, hahmoja, juonta, kappaleita, tunnelmaa ja teemoja. Pidän sen traagisuuden ja komedian tasapainosta. Erityisesti pidän siitä, kuinka se kuvaa kasvutarinan ohessa luonnon uudistumista ja elämän kietokulkua.

6.What movie has the best plot/chain of events?

In the Lion King, because I love it's story, characters, plot, songs, atmosphere and themes. I like it's balance of tragic and comedy. I especially like how it shows natures reform and the cycle of life. 

7. Mistä Disney -elokuvasta et pidä?

En ole nähnyt kaikkia klassikoita, mutta se on työn alla, joten voi sanoa vain näkemieni perusteella. Jos jatko-osia ei voi sanoa niin näkemistäni klassikoista huonoin on Dumbo, joka ei sekään ole oikeastaan hirvittävän huono. Siitä on myös pitkä aika kun olen sen viimeksi nähnyt, joten mielipiteeni saattaisi olla nyt eri.

7.What Disney movie you don't like?

I haven't seen all the classics, but I'm working on it, so I can only say this out of the ones I've seen. If you don't count sequels I think the baddest out of the classics is Dumbo, which is not that bad either. Also it has been a long time since I've seen it so my opinion might be different now.8. Onko sinulla Disney oheistavaraa?

DVDitä hyllyssä, joita koko ajan kerääntyy lisää sekä joitain lautapelejä. Tällä hetkellä löytyy myös Frozen -joulukalenteri.

8.Do you have Disney merch?

I have DVD's, which are growing in amount all the time and some board games. At he moment I also have Frozen advent calendar.

9. Mikä on lemppari Disney biisisi?

Pitääkö oikeasti valita vain yksi? Jos pitää, niin se on tämä:

Leijonakuningas - hakuna matata Suomeksi/Finnish: Mietin pitkään tämän ja Can you feel the love tonightin välillä. Päädyin tähän yksinkertaisesti sen positiivisen asenteen vuoksi. Muutkin Leijonakuninkaan kappaleet ovat listallani korkealla.

9.What is your favourite Disney song?

Do I really have to choose just one? If so, I'll choose this:Lion King - Hakuna Matata

I thought a long time between this and Can you fell the love tonight. I chose this because of its attitude. The other Lion King songs are also high on my list.

10. Jaa haaste eteenpäin

Koska haaste pyöri blogeissa jo kesällä, enkä muista kuka on tehnyt tämän ja kuka ei, niin en haasta ketään. Mielelläni luen kuitenkin muidenkin Disneylemppareista, jos jollakin on tämä vielä tekemättä.

10.Put the challenge forward

Because the challenge was in blogs in the summer I don't remember who has done it and who hasn't, so I wont challenge anyone. Though I like to read about other people's Disney favourites, if someone hasn't done this yet. 

2 kommenttia:

  1. Anteeksi pilkunviilaus, mutta Philipin repla menee et "Isä, olet vanhanaikainen. Elämme 1300-lukua!" Prinsessa Ruusunen on itselle tärkeä elokuva, ja osaan se ulkoa :D Ja ihanaa et löytyy joku toinenkin Kaunotar ja Kulkuri- sekä Lumikki-fani! Yleensä ne eivät ole ihmisten lempielokuvia Disneyltä, mutta minun on :)

    VastaaPoista
  2. Aa, kiitoksia korjauksesta! Itse olen katsonut Ruususta enemmän englanniksi, joten suomenkielinen fraasi ei ole iskostunut mieleeni aivan niin hyvin. Jee! Muitakin jotka tykkää Kaunottaresta ja kulkurista ja Lumikista. Ne on kyllä ihan parhaita. Kiitoksia kommentista!

    VastaaPoista