perjantai 6. helmikuuta 2015

Euroviisuetkoilua


(Jos Euroviisut ei jostain syystä kiinnosta, hypätkää postauksen lopun kuulumisosioon, missä infoiluani tulevasta mm. Frostbitesta.)

UMK 2015

Sisäinen Euroviisufanini nostaa taas pikkuhiljaa päätään, kun uuden musiikin kilpailu käynnistyi viime lauantaina kilpailukappaleiden ennakkokatselulla. Itse olin kuunnellut kappaleet ensimmäisen kerran muutama päivä aikaisemmin. Tämän vuoden kilpailukappaleista voisin yhteenvetona sanoa, että ne jakautuvat oikeastaan kahteen kastiin: erikoisuutta tavoitteleviin ja enemmän tai vähemmän mitäänsanomattomaan massamusiikkiin. Näin raa'asti sanottuna. Tämä on tuntunut olevan Suomen periaate Euroviisuissa viime vuosina. Joko lähetetään erikoinen kappale tai sellainen joka hukkuu kaikkien muiden EDM ja diskojytäyksen alle, joko pienuudellaan tai samankaltaisuudellaan. Näistä kahdesta ehkä erikoisuuden tavoittelu olisi parempi vaihtoehto noin pärjäämisen kannalta, sillä se ainakin liimaisi katsojat ruutuun Suomen esityksen ajaksi ja kappale saisi muutenkin huomiota. Uuden musiikin kilpailu tuntuu kuitenkin edelleen kärsivän tunnettujen artistien puutteesta, sillä nytkin joukossa oli vain pari bändiä/artistia, joista olin kuullut aikaisemmin. Tässä postauksessa en käsittele kaikkia kahdeksaatoista kilpailukappaletta, vaan ne jotka itsessäni herättivät eniten ajatuksia ja oman top kolmoseni.

My inner Eurovision song contest fan is coming up slowly, as the Finnish preliminaries a.k.a. New music competition started last Saturday with a preview of the songs competing. I had listened them a few days earlier the first time. This year the songs could be divided into two groups: The ones that are there for their specialty and the ones that will drown because of the similarity to other songs. New music competition still seems to lack participants, as there were only few names I recognized when the songs were revealed. I'm not going to translate this whole post, sorry, but in later post I'm going to talk about Eurovision, when all the songs have been chosen.Aloitetaan nyt sillä omalla top 3:lla
This is my top 3 of the songs

1.Jouni Aslak – Lions and Lambs


Ensinnäkin tykästyin Jouni Aslakin ääneen hirveästi. Soundi on niin omalaatuinen, että kappale erottuisi joukosta jo sillä. Kappaleen tarina on ihana. Pienenä miinuksena tuntuu siltä ettei biisi nouse koskaan kunnolla oikeuksiinsa, olisi kaivannut jotain potkua lisää kertosäkeeseen. Paras kappale näistä kahdeksastatoista omasta mielestäni.


2.Satin Circus – Crossroads


Satin Circus oli yksi ainoista bändeistä/artisteista, joka oli minulle näistä etukäteen tuttu. Olin kuullut heidän musiikkiaan paljon ylex:llä, aktiivikuuntelija kun olen. Tämä kuuluu monen muunkin ennakkosuosikkeihin ja olisi aivan hyvä Suomen edustuskappale. Harmittaa kuitenkin se, että Satin Cicuksella on itseasiassa olemassa parempiakin biisejä kuin tämä Crossroads. Esimerkiksi Emma, If you love me ja Expectations ovat mielestäni parempia. Lisäksi kappaleen koukku eli nuo young, young, ja ja ja young -kohdat ovat ärsyttäviä ainakin minun mielestäni.

3.Aikuinen – Kyynelten lahti


Tämä kappale on hyvä kaikessa outoudessaan. Tanssittava ja samalla ihanan suomalaisen melankolinen. Ihastuin ensikuuntelulta. Eipä tämä varmaan toimisi edustuskappaleena, mutta pidän tästä muuten aivan törkeästi jostain ihme syystä. Ruotsi mainittu!

Sitten nämä muuten mielenkiintoani herättäneet:
Then some songs that caught my attention:

Norlan El missionario – No voy A llorar por ti


Jaa-aa miten olisi Espanjan kielinen kappale Suomen edustajaksi? Itse en oikein osaa muodostaa mielipidettä tästä biisistä, mutten kyllä toivoisi tämän voittavan Uuden musiikin kilpailua, sillä mukana paljon muitakin parempia kappaleita. Espanjan kieli on kuitenkin lähellä sydäntäni ja sitä on jännä kuunnella tällaisessa räppimuodossa.

Pertti Kurikan nimipäivät – Aina mun pitää


Ennakkosuosikiksikin leimattu kappale, joka ainakin erikoisuudellaan saisi huomiota. Punktyyliin kappale ei kuitenkaan ole musiikillisesti ollenkaan ihmeellinen. Keräisi varmasti pisteitä erikoisuudellaan ja sympatialla, mutta en usko, että tästä olisi edustajaksi.

Opera Skala – Heart of light


Olen tämän biisin kanssa aika samoilla linjoilla lauantain arvosteluraadissa istuneiden kanssa. EDM kuraa, laulu hyvää. Taas erikoisuutta tavoitteleva musiikkityyli, mutta olisivat hankkineet kunnon DJ:n tekemään taustat biisiin.

Shava – Ostarilla


”Maailman ensimmäinen – ja tiettävästi ainoa – Suomibhangrabändi.” Lukee UMK:n sivuilla. Taas sitä erikoisuutta tavoittelevaa, tällä kertaa kuitenkin aivan hyvin toimivalla yhdistelmällä. Suomen kieli sopii yllättävän hyvin intialaistyyliin. Video kuitenkin näyttää aivan Siwan mainokselta. Biisin omalaatuisuudesta kertoo hyvin alun sanat: ”Katselin sua ostarilla, Tammikuun paukkupakkasilla.”

Angelo De Nile – All for Victory


Jostain ihme syystä blogger ei suostunut lisäämään tätä videota suoraan youtubesta, vaikka suostui kaikki muut, joten linkki vie videoon. Joka tpauksessa tämä on jännä yhdistelmä hevilaulua ja perus euroviisuballadia. Psykedeelinen ajan läpi kulkeva video ja kappale toimivat hyvin yhteen. Laulu ja ääni on aivan huippua, mutta biisi jää vähän mitäänsanomattomaksi, kuten euroviisuballadit yleensä.

Solju – Hold your colours


Tämän kappaleen mukanaolosta kuulin ennen kuin kuuntelin kappaleita läpi ja odotin siltä paljon. Yleisesti olen pitänyt kaikesta saamelaistyylisestä – ja vaikutteisesta musiikista, jota olen kuullut, mutta tässä ei päästä niin korkealle tasolle musiikillisesti kuin odotin. Joikua olisi saanut olla enemmän, ja kappale olisi ehkä toiminut joa paremmin Saameksi.

Tässä siis ajatuksiani kappaleista. Käykää ihmeessä *tutustumassa* muihinkin kilpailussa mukana oleviin, sillä siellä on lisää "todellisia helmiä". Kaikkia en nimittäin tähän postaukseen viitsinyt laittaa. Huomenna tulee sitten ensimmäinen karsinta kakkoselta yhdeksältä. Kertokaa ihmeessä myös kommenteissa mielipiteitänne kappaleista ja omia lemppareitanne.

Melodifestivalen

Myös rakkaan naapurimaamme Euroviisukarsinnat eli Melodifestivalen alkavat huomenna. Vaikkakin ikävästi osittain päällekäin UMK:n lähetyksen kanssa. Melodifestivalenin kilpailijoihin en ole ehtinyt tutustua kuin sen verran, että kävin katselemassa ketä siellä on mukana tänä vuonna. Osa nimistä oli tuttuja aikaisemmilta vuosilta, joten seuraan tätä jälleen mielenkiinnolla. Suoria lähetyksiä katsoessa saa myös kivaa ruotsin kertaamista.

Also Sweden's Eurovision preliminaries or Melodifestivalen starts tomorrow. Although they're happening the same time with new music competition. I've only checked who is competing this year and lots of names are familiar from last years, so it's going to be interesting again. I also get great revise of Swedish from watching it.
Kuulumisia

Sitten vähän yleisempiä kuulumisia. Ensi viikolla olisi luvassa Desucon Frostbite, jonne on 99% todennäköisyydellä tulossa uusi cossi. Ainakin siihen tuleva paita hengailee maalattuna tuossa lattialla. Kuvia sen tekoprosessista ja itse cossista luvassa sitten Frostbiten jälkeen. Tämä viikonloppu menee sitä viimeistellessä, sillä ensi viikolla olen koululuokkamme kanssa leirillä Espoossa, joten ei ole mahdollisuutta tehdä sitä silloin. On tää opiskelu välillä ihan hauskaakin, kun pääsee täysihoitoon neljäksi päiväksi luokkalaisten kanssa. Frostin jälkeen on kuitenkin hiihtoloma, joten palailen blogin puolelle suurella todennäköisyydellä silloin, ainakin con – ja cosplaypostauksien muodossa. 


Ok, then a little bit of what I'm up to at the moment. Next week is the next convention Desucon Frostbite, which I'm 99% surely doing a new cosplay for. At least the shirt for it is on the floor being painted right now. WIP and the actual Cosplay pics are going to come after Frostbite. This weekend is going to go to finishing it, because I'm going to a camp for school next week, so I've got no chance to make it then. Well, studying is kind of nice sometimes as we get to do everything with our class for four days during the camp. Well, after Frostbite we have winter vacation, so I'm going write the posts about the con and my cosplay then. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti