tiistai 1. lokakuuta 2013

The GazettE 29.9.2013, Helsinki, The CircusKeikkapäivitystä siis luvassa juuri nyt. Heräsin sunnuntai-aamuna kahdeksan aikaan enkä enää saanut unta, mutta Helsinkiin lähdin kuitenkin vasta yhden aikoihin junalla. Kun saavuin Circuksen eteen, jono oli kääntynyt katukiveyksen reunalle. Siihen sitten majoittauduin seuraavaksi neljäksi tunniksi. Noin puolitoista tuntia ennen ovien avaamista ajattelin, että kuinka fiksu olinkaan kun tulin niin aikaisin, koska jono oli jo kaksinkertaistunut siihen mennessä ja about puoli tuntia ennen ovien aukeamista se kulki neljä kertaa kadun päästä päähän.

Jonottaminen sujui itselläni suht mukavasti vaikka loppuillasta alkoi tulla vähän kylmä. Parhaimmillaan minulla oli viisi paitaa ja takki päällekkäin, sekä pipo ja kahdet hanskat. En tajua miten jotkut pystyivät jonottamaan hameissa tai shortseissa. Ehkä mä vaan oon niin vilukissa. Jonottaessa oli hauskaa seurata ihmisten katseita, kun jonottava porukka näytti aika epätavalliselta. Jonottaessa myös muutamat ihmiset tulivat kyselemään, että mihin me oikein jonotettiin. Ovet kuitenkin aukesivat onneksi noin varttia aikaisemmin kuin oli ilmoitettu ja pääsin sisällekin suht nopeasti. Meni suoraan keikkasalin puolelle ostamatta tavaroita, koska pöydille oli niin hirveä jono.

Okay, I went to The GazettE’s concert on Sunday. It was in Helsinki in a club called the Circus. I went to the line at 14.30 and the doors opened at 18.30, so I spent four hours in the queue. When it became night it became colder but I put more clothes on. At the best I had five shirts and a jacket over them, a woolly hat and two sets of mittens. I was shocked when I saw people on the line in skirts and shorts because I would have froze. During the queuing it was nice to watch people reactions as they walked by, because it wasn't the most normal looking line in the world. Some people even asked what we were lining for.  

Keikkalookkini. Kamera sitten päätti mustata farkut kokonaan. oikeasti niissä on tähtiä.
My look for the concert. The camera decided to black the jeans. Really they have stars on them. 


Lopulta päätin mennä seuraamaan keikkaa parvelta, mistä sainkin hyvän paikan parven sivusta, verrattuna siihen, että alhaalla olisin luultavasti litistynyt ihmismassassa. Ihmisillä oli mahtava meininki jo ennen kuin koko keikka oli ehtinyt alkaa, mutta riemu tietenkin repesi kun pojat astelivat lavalle.

Biiseistä en kauheasti muistanut keikan jälkeen, koska olin niin fiiliksissä, mutta ehdottomia huippuja olivat Suicide circus, koska keikka oli hei circuksessa. Olisin pettynyt, jos eivät olisi soittaneet sitä. Sekä Filth in the Beauty oli upea livenä. Encore oli mahtava, koska Shiver (Kuroshitsuji OwO) ja Ruder, joka oli mielestäni illan paras biisi. Encore oli muutenkin ihan huippu, kun pojat saivat jostain hirvittävästi lisää energiaa ja sitä hyppimistä ja pomppimista oli hauska katsoa.  Olisin tietysti toivonut monia muitakin biisejä. (esim. Agony, Reila, Miseinen, Taion ja uusin Fadeless (lista jatkuu…))

 I went to the balcony to watch the concert because I would not have seen anything from the floor. And I would have got crushed. People had fun and yelled even before the concert started but when the boys came to the stage the screaming was huge. After the concert I didn’t remember much of the songs because I was in euphoria, but the high points were The suicide circus, because hey the gig  was in a club called The circus, I would have been disappointed if they didn’t play that. Also Filth in the Beauty was great to hear live. Encore was amazing with Shiver (Kuroshitsuji OwO) and Ruder, which was the best song of the evening in my opinion. On the whole encore was fun to watch because the boys got a lot more energy from somewhere and they jumped and skipped a lot. I would have wished for other songs too. (like Agony, Reila, Miseinen, Taion, and the newest Fadeless (the list continues…))  

Tässä settilista, jonka löysin netin syövereistä… En nyt tiedä onko se 100 % oikein, mutta suurimman osan biiseistä muistan, että soittivat.

This is the setlist. I found it from some internet page… So I can’t say if it’s 100 % accurate but I remember most of these songs from the gig.

 1. Vortex
 2. Leech
 3. Before I Decay
 4. Gabriel on the Gallows
 5. Venomous Spider’s Web
 6. The Suicide Circus
 7. Dripping insanity
 8. Untitled
 9. Derangement
 10. Headache Man
 11. Sludgy Cult
 12. Cockroach
 13. Filth in the Beauty

Encore:
 1. Shiver
 2. Ruder
 3. Linda ~Candy dive Pinky heaven~

Encoren energiapuuskan lisäksi keikalla tapahtui muutakin mahtavaa. Mieleen jäi erityisesti Rukin nauru headache manin lopussa, mikrofonin nuoleminen (nään sen vieläkin sieluni silmillä xD) ja ne lantioliikkeet <3. Myös esim Uruhan ja Reitan parven huomioiminen ja muu sellainen jäi mieleen. Onneksi valitsin paikkani hyvin, sillä näin Uruhan hyvin siitä kohdasta. (Uruha on siis mun lemppari GazettEn jätkistä.) En kuitenkaan nähnyt Kaita siitä kulmasta lähes ollenkaan, mikä oli harmi sillä, jos rummut olisi sijoitettu toiselle puolelle lavaa, niin kaikki olisivat nähneet ne sillä tilan toisella puolella parvi ei jatkunut niin pitkälle. Tajusin myös kuinka lyhyiltä pojat näytti, olin kuvitellut ne paljon pidemmiksi. Toisaalta ei olis pitänyt yllättyä siitä pituudesta, koska japanilaiset nyt on aika lyhyitä, stereotypic much XD?

Encoren jälkeen oli hauskaa, kun pojat heitteli plektroja, pulloja, yms. yleisön sekaan. Erityisen ihana oli Kai, sillä kun hän huomasi, että parvella oli ihmisiä hamuamassa rumpukapuloita, hän yritti heittää sinne päin, mutta kapula osui kattoon ja lensi alayleisön joukkoon. Hetken päästä Kai kuitenkin palasi toisten kapuloiden kanssa ja silloin hän heitti toisen niistä onnistuneesti parvelle. Lähdin salista suht pian, kun kajareista alkoi soida musiikki, koska halusin kiirehtiä katsomaan oliko myyntipöydälle jäänyt mitään. Ja olihan sinne. Sain kuin sainkin siis ostettua itselleni hupparin ja julisteen.

Besides the Encores energy boost a lot other amazing things happened during the concert. Things that stuck to my mind were Ruki’s laughter after Headache Man, licking the microphone and some hip moves <3. Also Uruha’s and Reita’s looks to the balcony and that kind of stuff. Uruha is my favourite member of the GazettE and luckily I chose my place so that I was able to see Uruha perfectly. Unfortunately I couldn’t see Kai almost none, but if the drums would have been on the other side of the stage it would have been possible for everyone to see Kai, because the balcony wasn’t on the other side of the room. After the Encore the boys threw stuff like picks and bottles to the audience. It was really wonderful when Kai tried to throw drum sticks to the balcony when he saw that we were wanting them, but he failed. After a short while he came back with another set of sticks and then he succeeded in one of them to the balcony. After the gig I bought a hoodie and a poster.


Raksutan tätä hupparia, kun se on niin iso <3. Näitä siis myytiin vaan yhessä koossa. Plus noi narut on hassun pitkät. Jouduin jo toista päivää selittää koululaisille, miks ne on niin pitkät ja en tiiä ittekkään :3
I love this hoodie because it's so big. They were sold only in this size. Plus those lines are weirdly long. I had to explain to the school children why about them and I don't even know myself :3
Juliste, jonka ostin ja joka on muuten ihan törkeen iso.
A poster I bought. It's really huge.
Ennen kuin keikka alkoi, minulla oli kylmä odotellessa sisällä keikkasalissa, mutta keikan aikana tuli järkyttävän kuuma. Joka biisin aikana tietenkin heiluttelin käsiä ja moshasin sopivissa kohdissa, niin että eilen ja vähän tänäänkin niskat ovat vielä jumissa. Sain myös mustelmia käteen ja lonkkaan, koska nojailin kaiteeseen vähän turhan rajusti ja löin käteni pari kertaa siihen, oma vika siis. Myös jalat tulivat kipeäksi kun seisoin päkiöillä kurkotellessani lavalle päin aina kun joku jätkistä katsoi meihin päin, jota he tekivät ihailtavan usein. Yleinen keikkakäyttäytyminen oli kuitenkin siistiä eikä kameroitakaan minun silmiini näkynyt onneksi. Jälkeenpäin kuulin ja luin, että varsinkin alhaalla oli tullut ahtaat paikat edessä ja näytti myös siltä että siellä oli kuuma.

Keikka loppui kymmenen aikoihin ja olin yhdentoista aikaan himassa niin väsynyt, että kun iskin pään tyynyyn nukahdin lähes välittömästi. Tällä hetkellä minulla on päällä keikkamasis, joka toivottavasti päättyy fanfestiin, joka on jo tänä viikonloppuna. An Cafen keikan jälkeen masis kesti yli kuukauden, mikä toisaalta kertoo sen kuinka mahtava se keikka oli…


Before the concert began I was cold waiting inside but after it I was really hot. During every song I waved my hands and moshed in the right places, so that my neck hurt yesterday and a little bit today too. I also got bruising to my arm and hip, because I leaned to the railing and hit my hand on to it few times. So it was my own fault. Generally the behaviour during the gig was good I didn’t even see any cameras, which was good. The gig ended around ten and when I got home and went to bed I fell as sleep immediately. At the moment I have an after concert depression, which hopefully ends during the weekend in fanfest. After An Café’s concert last year it went on for a month, which also tells how much I liked the gig…

btw, tämä teksti syntyi The GazettEa kuunnellessa~
btw, this text was written while listening to The GazettE~

2 kommenttia:

 1. Uhhhh, so jellyyyy~ Mullekin kelpais toi huppari ja vaikuttaa siltä, että saitte hyvän keikan ;3 Itse ei tullut sitä lippua aikanaan tosiaan hommattua, joten jäi tämä keikka välistä (silloin oli rahapula ;__; )... Mutta Fanfest, jes! Odotan malttamattomana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yosh, Fanfest tulee niin olemaan odottamisen arvoinen. Eilen viel mun odotuskäyrät nousi kun sain rannekkeen postissa. Pääsee taas cossaamaan :D Kierrätän kyllä Hermione-cossia mutta kuitenkin ^^

   Poista