lauantai 31. elokuuta 2013

Tämä vuosi mennään tällä

Heipä hei!

Koska aloitin arjen kunnolla tällä viikolla, ajattelin kertoa kuinka päädyin tähän pisteeseen ja mitä meinaan elämälläni tehdä tästä eteenpäin. Syy miksi en ole kirjoittanut tästä aiheesta aiemmin on yksinkertaisesti se, etten itsekään tiennyt mitä teen ennen kuin vasta ihan viime aikoina.

Eli tosiaan ne jotka ovat lukeneet tätä blogia jo vähän pidemmän aikaa tai muuten vaan lukeneet lähes kaikki postaukset tietävät jo, että valmistuin tänä keväänä ylioppilaaksi. Lisäksi olen tainnut mainita joissakin kevään postauksissa, että luin silloin pääsykokeisiin. Hain yliopistojen yhteishaussa siis luokanopettajan koulutukseen ja luin siis sen pääsykokeeseen. Lisäksi hain myös DIAK:uun kirkon nuorisotyönohjaajaksi varavaihtoehtona.  Luokanopettajan pääsykokeisiin siis pystyi menemään kuka tahansa sinne hakenut, ei ollut mitään esikarsintaa. Sain pääsykokeesta suht hyvän tuloksen, mutten kuitenkaan sillä pistemäärällä päässyt haastatteluun niihin yliopistoihin mihin olin hakenut. Yhteisvalinnassa saa hakea siis kolmeen eri paikkaan luokanopettajan koulutukseen. Näihin kolmeen pisteeni eivät riittäneet, mutta muutamien muiden yliopistojen haastatteluun olisin pisteilläni päässyt, jos olisin niihin hakenut.


 Kirkon nuorisotyönohjaajan pääsykokeisiin taas otettiin hakijat yo-tulosten yms. perusteella. Sen pääsykoe oli päivän pituinen ja koostui testeistä ja haastattelusta. Pääsykokeen tulos tuli kesäkuun lopussa, jolloin sain tietää olevani varasijalla. Jäin kahden pisteen päähän niistä, jotka oli otettu suoraan sisään. Voisin tässä nyt jossitella, vaikka kuinka kauan sitä, miksi en onnistunut saamaan kokeesta kahta pistettä parempaa tulosta esim. sillä että jouduin heräämään pääsykoepäivän aamuna viiden aikoihin.


Voitte ehkä siis päätellä, että minulle ei auennut koulupaikkaa. Heinäkuussa sekä elokuun alussa minua ahdisti aivan kammottavasti se, että en tiennyt mitä tulisin tekemään seuraavan vuoden. Ahdistuksen syy oli se, että AINA aikaisemmin, minulla on ollut selvä suunnitelma, mitä koulua seuraavana vuonna käyn. Lukiostakin tiesin, että lähilukioni oli se mihin menisin ja silloin keskiarvoni oli 8,9 joten paikasta ei oikeastaan ollut epävarmuutta. Kun viime viikkojen aikana entiset lukiotoverini aloittivat opintojaan ammattikorkeassa tai yliopistossa, tunsin olevani jotenkin alemmalla tasolla, vaikka tiedän, että yritän uudestaan luokanopettajan koulutukseen ensi vuonna ja että moni muukin samanikäinen jää ilman koulupaikkaa.


Kaksi viikkoa sitten kävin kuitenkin työkkärissä ja minulle ehdotettiin koulunkäynnin ohjaajan harjoittelijan aka. ”apuopen” paikkaa asuinkuntani koulusta. Olen siis tämän viikon jo ollut apuopena alakoululaisille ja aion olla siellä töissä tämän lukuvuoden. Siellä työskentely on ainakin tähän asti ollut kivaa, vaikka huomasinkin, että jos aion auttaa oppilaita jakokulman kanssa, minun täytyy itsekin opetella se uudestaan XD.

Lisäksi käyn avoimessa yliopistossa kasvatustieteen perusopintoja, jotka tähtäävät luokanopettajan opintoihin. Ensimmäinen luento oli torstaina ja koska ne ovat Helsingissä, niin se pidentää päivää paljon. Edestakaista matkaa kun on tunnin verran. Olin torstaina kotona vasta puoli kymmenen aikaan. En kuitenkaan haluaisi valittaa, sillä saan apuopen työstä tärkeääkin tärkeämpää kokemusta, sillä opin näkemään koulumaailman toisen puolen. Avoimen yliopistojen opinnot taas auttavat ehkä tulevissa pääsykokeissa tai ainakin näen onko minusta lukemaan sen tapaista asiaa.Sorry, I’m not going to translate this all, because it contains a lot of things about Finnish school system and I really don’t want to explain it by writing it down here. I’ll just say that I started normal weekdays this week. I’m working in an elementary school as a helper teacher this year because I didn't get into university to study to become an elementary school teacher. I’m going to try again next year.


PS. Muoksin vähän noita blogin yleisiä tekstejä niinkuin ehkä joku huomasi. Myös Kuka kirjoittaa? -sivulle tuli lisää tekstiä.


PPS. Joo, gifit ihan sen takia, että olisi jotain kuvia... Leijonakuningas <3. 

3 kommenttia:

 1. I feel you~ Tunnen niin samoin tuon ahdistuksen puolesta, että mitä sitä tekisi, kun ei saanut opiskelupaikkaa, kun koskaan aiemmin en ole joutunut sitä kokemaan, että jää ilman... ;/ Mutta nyt minullakin alkaa olla suunnitelmat tulevalle vuodelle, mikä vähän helpottaa tuota ahdistusta... Vähän vain lagittaa ennen kuin arki lähtee kunnolla rullaamaan. Psykan opintoja avoimessa, tilastoa myöhemmin kevättalvella ja töiden tekoa kaiken ohella ja sitten uusi yritys psykologiaa lukemaan yliopistoon ;3 Sellaiset on suunnitelmat.

  Onnea sulle kaikkiin noihin opiskeluihin ja muihin ja ennen kaikkea uuteen yritykseen sitten ja toivottavasti saat haluamasi opiskelupaikan! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla alkoi arki niin yhtäkkiä viime viikolla, etten ole vieläkään ehtinyt tottua siihen, että joka päivä pitää taas herätä aikaisin. Kun yleensä on jo viikkoa ennen koulun alkua ollut jo ihan valmis lopettamaan lomailun ja aloittamaan arjen.

   Onnea sullekin opiskeluihin ja uuteen yritykseen :D

   Poista
  2. Yeah, itse olen koko elokuun heräillyt ennen seitsemää töihin, joten... Luulisi minun tottuneen xD

   Anyway, kiitos (:

   Poista